¨

Vred 43-årig dømt for kvælertag på bilist

Foto: TV ØST

En 43-årigs aggressive opførsel i trafikken koster ham nu en straf i Retten i Roskilde, skriver DAGBLADET Ringsted.

Selverkendelsen havde det skidt hos en 43-årig mand, da han kørte bil i Ringsted i fjor. Han var nemlig selv skyld i næsten at forvolde et sammenstød, men alligevel lod han sin galde gå ud over en sagesløs medtrafikant.

Udeblev fra egen sag
Den 43-årige dansker har bopæl i Sverige men udeblev fra sin egen sag uden gyldig grund. Det vides derfor ikke, hvorfor han blev så vred under episoden, som udspandt sig på Hovmarksvej i Ringsted kort efter klokken 13 den 20. september i fjor.

En mandlig bilist, der havde sin mor på bagsædet, kom fra Næstvedvej og skulle svinge til venstre ind på Hovmarksvej. Her kørte dansk-svenskeren og ville ud på Næstvedvej, men han holdt ikke sin vigepligt og var tæt på at ramme den anden bil.

Ligeglad med fængsel
Både den næsten-ramte bilist og hans mor mødte op i retten som vidner. Bilisten forklarede, at han blev så forskrækket, at han måtte holde ind til siden og sunde sig.

Han sad i bilen for åbent vindue, fordi det var varmt. Pludselig stod den vrede dansk-svensker lige udenfor. Den 43-årige lænede hele sin overkrop ind i bilen. Han truede blandt andet med, at han var ligeglad med at få otte år mere i spjældet, og at han havde rocker-relationer. Derefter tog han fat om den rystede chaufførs hals med den ene hånd, skubbede ham over mod passagersædet og spyttede ham lige i hovedet.

Moderen bekræftede sin søns forklaring.

Udeblivelse lig med skyld
Den 43-åriges fravær under sagen tolkede retten som en erkendelse af hans skyld. Han er derfor nu dømt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for sin adfærd.

Manden blev idømt en bøde på 1500 kroner, som skal afsones med seks dage i fængslet, hvis han ikke betaler. Desuden skal han betale sagens omkostninger.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App