Voldsom brand gør hus ubeboeligt i en uge

Ringsted Brandvæsen måtte natten til onsdag ud til en voldsom brand i en garage. Det lykkedes brandfolkene at redde huset ved siden af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En voldsom brand havde godt fat i en garage på Roskildevej i Ringsted natten til onsdag. Heldigvis lykkedes det ifølge et øjenvidne brandfolkene fra Ringsted Brandvæsen at få ilden under kontrol, inden den for alvor fik ram på huset ved siden af, som var sammenbygget med garagen.

Ild havde fat i huset

Brandvæsnet modtog en melding om branden klokken 02.12, hvor beboeren i huset og en nabo var vågnet ved larm fra tagplader, der sprang. Selv om ilden havde nået at brede sig fra garage til hus, lykkedes det at redde huset, men husets beboer måtte finde sig et andet sted at sove, og derk an gå op til en uge, før røgen er renset af vægge og møbler, og huset igen kan beboes.

- Nu er det jo skadesservicefirmaerne, der ordner den slags derude, og det er jo noget med at vaske væggene og møblerne, og der skal også vaskes tøj, så der kan godt gå et par dage eller en uge, og det kan også tage længere tid, før beboeren kan vende tilbage, siger Jan Bærtelsen, indsatsleder ved Ringsted Brandvæsen.

Hvorfor branden opstod er stadig uvist, men politiet har en kraftig formodning om, at det er et kombifyr, der er årsagen.