Vognmands sag tages op igen

Ringsted Kommune vil endnu engang behandle en ansøgning fra vognmand Jesper Nielsen, der har søgt om lov til at have sin lastbil stående ved sit hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu kan det være, at Jesper Nielsen får lov til at have sin lastbil stående ved sit hjem i Ortved. Han har ellers været ude i noget af et uvejr, fordi han som selvstændig vognmand gerne ville have lov til at have sit køretøj stående på adressen, og selv om Ringsted Kommune havde givet ham lov, blev tilladelsen omstødt, da Natur- og Miljøklagenævnet klagede over sagen.

Læs også: Vognmand kæmper for retten til at drive virksomhed

Nævnet mente, at det skæmmede naturen, at lastbilen holdt på grunden. Ingen andre havde imidlertid klaget over, at den stod der, men da sagen var for retten i maj måned tabte Jesper Nielsen. Nu er der dog måske håb forude alligevel.

Svar inden for 4 uger

Dansk Transport og Logistik, som er Jesper Nielsens fagforening, har hjulpet ham gennem forløbet, og det er dem, som har anaøgt om at få Ringsted Kommune til at se på sagen igen. 17. september besluttede kommunen så at genoptage sagen.

Læs også: Hundredevis af vognmand kan rammes af dom

Det er en passus i planloven, som åbner muligheden for, at Jesper Nielsen kan få sin lastbil til at holde foran huset igen. Loven siger nemlig, at kommunalbestyrelsen kan give tilladelse til det, hvis der er tale om et vanskeligt stillet landdistrikt.

Ringsted Kommune skriver til Dansk Transport og Logistik, at sagen forventes færdigbehandlet inden for de næste 4 uger.