Vognmand skæmmer naturen med sit firma

Retten i Roskilde har mandag givet Natur- og Miljøklagenævnet medhold i, at Jesper Nielsens vognmandsfirma i Ortved ved Ringsted skæmmer naturen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ser grimt ud, når vognmand Jesper Nielsen har sine containere stående ved sin grund i Ortved ved Ringsted.

Det afgjorde Retten i Roskilde mandag.

Rekreativt område

Sagen var for den 15. april, men først nu har retten altså været klar til at afsige dom, og den betyder, at Jesper Nielsen taber sagen. Det var Natur- og Miljøklagenævnet, der i første omgang afgjorde, at han ikke måtte drive virksomheden fra sin grund.

Han bor i et rekreativt område og må derfor ikke drive andet en landbrugsvirksomhed fra stedet, så nu må han enten lukke sit firma eller finde et andet sted til containerne.

4-5 containere skæmmer

Selve lastbilen må han stadig køre hjem og have stående ved sit hus, men de 4-5 containere, som han typisk har stående, skal fjernes.

Ifølge TV2 Østs oplysninger har ingen udover den naturfredningsforening, der i første omgang klagede til Natur- og Miljøklagenævnet, brokket sig over, at Jesper Nielsen driver vognmandsvirksomhed fra ejendommen. Samtidig fik han på et tidspunkt dispensation fra Ringsted Kommune til at drive sin forretning, men sagen havnede altså i retten og var første gang for i januar i år.

Har ikke råd til at anke

Nu er der så endeligt faldet dom, og den kan betyde, at vognmanden fra Ortved må lukke. Sagen har kostet ham 200.000 kroner, og selv om han får noget af beløbet dækket af sin forsikring, så har han ikke råd til at anke den.

Skal den forsøges prøvet ved landsretten, er det Jesper Nielsens fagforening Dansk Transport og Logistik (DTL), som har fulgt sagen, der skal anke den. De vil dog først tage stilling til en eventuel anke, når de har haft lejlighed til at læse dommen.