Vognmand kæmper for retten til at drive virksomhed

Vognmand Jesper Nielsen fra Ortved ved Ringsted er mandag i retten for at forsvare sin ret til at drive virksomhed fra sin ejendom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Må han drive sin virksomhed fra sin ejendom, eller må han ikke?

Det spørgsmål tager Retten i Roskilde mandag stilling til, og afgørelsen kan få afgørende betydning for, om vogmand Jesper Nielsen fra Ortved ved Ringsted kan fortsætte med at drive sit firma.

Kun nævnet klager

Sagen begyndte med, at Natur- og Miljøklagenævnet afgjorde, at Jesper Nielsen ikke må drive erhverv på sin grund, fordi den ligger i et landområde. Det klagede vognmanden over, fordi han kun er sig sig i firmaet og kun har en lastbil.

Dertil kommer, at ingen udover Natur- og Miljøklagenævnet har klaget over, at han driver virksomhed fra ejendommen, og at han fik dispensation fra Ringsted Kommune til at drive sin forretning. Den klagede nævnet over, og sagen var første gang for Retten i Roskilde i januar i år, og mandag falder der altså dom i sagen.

Retten med til Ortved

Retssagen begyndte klokken 9.30 i Roskilde, hvorefter advokater og dommer sammen med Jesper Nielsen tog til Ortved for at se, hvor hans ejendom ligger.

De vendte tilbage til retssalen igen ved frokosttid, og i løbet af eftermiddagen bliver sagen afgjort.

Jesper Nielsen har tidligere sagt til TV2 Øst, at det kan koste ham virksomheden, hvis han taber sagen, da hverken tiden eller økonomien er til at gå ud og leje lokaler til virksomheden et andet sted.