¨

Vinduer kan falde ned - ejer af forfalden dampmølle får påbud

Dampmøllen har stået tom, siden virkede Cerelia lukkede og slukkede produktionen i 2005. Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

Ringsted Kommune har givet et strakspåbud til ejeren af den faldefærdige bygning Dampmøllen om at sikre, at bygningsdele ikke falder ned.

Den gamle dampmølle midt i Ringsted by har været forladt siden 2005. Den er nu så forfalden, at ejeren er blevet pålagt at sikre vinduerne i bygningen mod at falde ned på vejen, hvor de kunne ramme sagesløse fodgængere.

På grund af den alvorlige situation har Ringsted Kommune givet ejeren et påbud om, at bygningen skal sikres mod nedstyrtningsfare og mod at blandt andet unge mennesker uden tilladelse færdes i bygningen.

Ringsted Kommune har meddelt ejeren et strakspåbud om at sikre uvedkommende færden inde i Dampmøllen

Jeanne Breinholdt Skelmose, chef i Teknik- og Miljøcenter 

- Den 20. november meddelte Ringsted Kommune et strakspåbud til at sikre uvedkommende færden inde i Dampmøllen, siger centerchef Jeanne Breinholdt Skelmose fra Teknik- og Miljøcenter til TV2 ØST.

Unge menneskers færdsel i den farlige, gamle bygning har været et problem, siden virksomheden Cerelia lukkede i 2005. Siden er bygningen ikke blev vedligeholdt, og 

-  Vi meddelte samtidig et påbud om forelæggelse af en afhjælpningsplan til at sikre, at de bygningsdele, der er på ejendommen, ikke er til fare for omkringboende og forbipasserende, siger centerchefen.

Ejeren har sikret bygningen

På grund af faren for, at dele fra vinduerne kan falde ned, har ejeren nu dæket vinduerne til.

Ifølge centerchefen fra Ringsted Kommune har ejeren nu sørget for, at sikkerheden igen i orden.

- Vi har modtaget en udbedringsplan fra ejeren. Den 18. december har vi været oppe og kigge på bygningen, hvor ejeren var i gang med at dække vinduerne til og bygningen var sikret for uvedkommende færden inde i bygningen. Det er derfor, der nu er sat plastik op for vinduerne og bygningen er spærret af, så fremmede ikke kan komme ind i bygningen, siger centerchef Jeanne Breinholdt Skelmose.

- Det er en bygning, der har stået tom i lang tid, og da der ikke har været noget vedligeholdelse på den, ville vi som kommune sikre os at den ikke var til fare for omkringboende og forbipasserende, fordi den ligger et meget centralt sted i Ringsted by.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ringsted Kommune har givet ejeren af Dampmøllen et strakspåbud om at sikre, at bygningsdele ikke er til fare for omkringboende og forbipasserende. Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

Håber på salg inden jul

Det er en bygning, der har stået tom i lang tid, og der ikke har været noget vedligeholdelse på den

Jeanne Breinholdt Skelmose, chef i Teknik- og Miljøcenter 

Dampmøllen har været i den aarhusianske købmand Uffe Jakobsens hænder i 10 år, skriver sn.dk.

Ejer håber på salg af Dampmøllen inden jul. Ifølge sn.dk har forhandlingerne om salget været i gang siden april i år. Det eneste og sidste Uffe Jakobsen mangler, er en underskrift.

- Jeg har ikke noget svar, for underskriften er endnu ikke sat. Der er en køber, men jeg kan ikke komme det nærmere, siger Uffe Jakobsen til SN.dk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dampmøllen har været i den aarhusianske købmand Uffe Jakobsens hænder i 10 år. Foto: Jesper Truelsen - TV 2 ØST

Uffe Jakobsen ønsker ikke at sætte dato på, hvornår han får underskriften på købet i hus, men han håber, det bliver inden jul.

- Der er nogle forudsætninger, som køber skal have undersøgt, inden handlen falder, siger han, men kan eftersigende ikke uddybe, hvad den pågældende forudsætning indebærer, siger han til SN.dk.

Det har ikke været muligt for TV2 ØST at få fat i ejer Uffe Jakobsen, da han er rejst udenlands.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App