Vil undersøge sikkerheden for cyklister i Ringsted

Politikerne i Ringsted Kommune vil have flere til at tage cyklen i stedet for bilen. Det skal ske ved at gøre livet mere sikkert for cyklister.

- Det skal gøres nemmere og mere trygt at vælge cyklen til i Ringsted Kommune.

Sådan lyder meldingen fra kommunens Klima - og Miljøudvalg, der vil bruge omkring 400.000 kroner på at lave en ny strategi for arbejdet med at få flere til at cykle i kommunen.

- Vi har alt for mange meget korte bilture i Ringsted Kommune. Det er ture, der tit let ville kunne veksles til en cykeltur. Og det ville være godt for både den enkeltes sundhed og for det samlede CO2-regnskab i kommunen, siger Britta Nielsen (SF), der er formand for udvalget.

Vil have en færdig plan

Meningen er, at man med en samlet strategi vil have en gennemtænkt plan for, hvordan det kan blive lettere at komme fra A til B i kommunen med udgangspunkt i cyklisterne.

- Vi har lignende strategier for biltrafikken, og nu vil vi gerne have planer for cykeltrafikken. Der er simpelthen for få, der cykler i kommunen.

Læs også
Advarer teenagere på cykler - de risikerer kraniebrud og hjerneblødning
Læs også
Advarer teenagere på cykler - de risikerer kraniebrud og hjerneblødning

En del af arbejdet er at gøre det mere sikkert at cykle i kommunen.

- Det er ikke altid sikkert nok at være cyklist i Ringsted Kommune. Der er steder, hvor det er forståeligt, at cyklister bliver utrygge, og en del af denne proces er også at indsamle cyklisternes erfaringer for at finde ud af, hvor det er, siger Britta Nielsen. 

Borgernes erfaringer skal direkte indgå i det baggrundsmateriale, der skal ligge til grund for strategien.

Genveje skal lede udenom sorte pletter

Britta Nielsen peger blandt andet på Ringsteds midtby, som et sted, hvor det er oplagt at se på forbedringer.

- Hovedopgaven er at se på, hvordan vi kan gøre det bedre. Her kan det være en løsning at lave genveje for cyklisterne - også så de kan undgå de steder, hvor der ikke er plads til at lave bedre forhold for cyklisterne, siger hun.

Britta Nielsen er formand for Klima- og Miljøudvalget.
Britta Nielsen er formand for Klima- og Miljøudvalget. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

De særligt farlige steder i trafikken kaldes sorte pletter, og der er adskillige i Ringsted.

Selvom der ikke kommer direkte trafikforbedringer ud af strategien, så er det det, der vil følge efter, siger Britta Nielsen.

- Der er penge til at gøre ret mange ting. Men vi skal have en god strategi for, hvordan vi bruger dem. Og det kan denne proces hjælpe os med, siger hun.