Video: Søholmskolen sydede af spejderliv

80 spejdere fra forskellige spejderkorps mødtes i weekenden til JOTI-weekend i Jystrup ved Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det blev en spejderweekend uden det meget traditionelle spejderarbejde, men i stedet skulle spejderne tilbringe mange timer foran PCén .
JOTI betyder Jamboree On The Internet, og er et kæmpe internationalt spejdermøde på Internettet der foregår hvert år i den tredje weekend i oktober. 

Dette var et officielt arrangement fra Verdensspejderorganisationen. I løbet af weekenden mødtes tusinder af spejdere fra hele verden, og snakkede sammen via Internettet, ved hjælp af enhver tænkelig teknologi der var til rådighed lokalt, fra web-browsere til e-mail, chat programmer, mikrofoner, scannere og digitale kameraer.

Det meste af kommunikationen fandt sted via e-mail og et chat netværk kaldet IRC, Internet Relay Chat. JOTI gav de lokale-Ringsted-spejdere mulighed for at bygge venskaber med spejdere i andre lande, samt at finde ud af mere om deres civile- samt spejderliv.

Siden 1996 har JOTI været et officielt WOSM arrangement. Og Danske Baptisters Spejderkorps har næsten lige så længe faciliteret dette tværkorpsligge arrangement et sted på Sjælland.

Weekenden bød dog også på andet end chat. Der blev tid til film, spil, musik og ikke mindst det årlige IT-OL. 

Videoen nedenfor er oploadet af Tina Lund-Lassen, Ringsted, via www.tveast.dk/sendvideo: