Video: Ny oplevelsessti set fra oven

Første del af Ringsted Oplevelsessti åbnede mandag. Omkring 100 Ringsted-borgere var med til indvielsen, og oplevede de første 2,3 km.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag den 24. august kl. 13.00 åbnede den første del af Ringsted Oplevelsessti, strækningen mellem Roskildevej langs Haraldsted Sø til Vrangeskov. Indvielsen blev markeret ved et åbningsarrangement, hvor alle borgere i Ringsted og andre interesserede var inviteret til at deltage.

Det fortæller Ringsted Kommune i en pressemeddelelse. Se videoen nederst i artiklen.

Ca. 100 Ringsted-borgere og andre nysgerrige sjæle trodsede det våde vejr, og mødte op med godt humør ved Staveds Bro, Roskildevej i Ringsted, for at komme med ud og gå og opleve de første 2,3 km af den i alt 25 km lange Oplevelsessti.

Foruden velkomst og indvielse ved borgmester Henrik Hvidesten, var der talere fra nogle af de lokale kræfter og større fonde, som har støttet projektet. 

Vejret lysnede, og efter talerne gik turen under Staveds Bro i samlet flok mod østdæmningen, hvor der blev serveret vand, kaffe, kage og frugt. Ved øst-dæmningen, fortalte biolog fra Ringsted Kommune, Eilif Byrnak om det fugle- og planteliv, der findes herude. Han fortalte også om, hvordan man med sådan et sådan stort projekt hele tiden har fokus på, at man skal benytte, men også beskytte, naturen.

Også for cykler

Deltagerne blev guidet videre af Oplevelsesstien, som både byder på flade stier, men også mere bakkede områder. Et par på cykel beviste, at stien er for alle – Oplevelsesstien er for både store og små. Der er mulighed for at vandre, løbe, gå stavgang, cykle, dyrke skovfitness og meget mere – og langs stien er der borde/bænke, infotavler, broer, shelters, udendørs fitness på nøglelokaliteter, særligt flotte udkigspunkter og mange andre faciliteter, som understøtter oplevelser i naturen. 

På den første del af Oplevelsesstien var der god mulighed for at opleve den skønne natur langs Haraldsted Sø, et rigt fugleliv og ikke mindst kulturhistorien ved Voldstedet og Ridebanen. Undervejs var der desuden gode udsigtssteder over søen. De første 2,3 km bød desuden på shelterplads og bådebro til kano og kajak.

Natursti på i alt 25 km

Ringsted Kommune er i gang med at etablere en aktivitets- og natursti på i alt 25 km, der byder på en unik sammensætning af varieret natur og oplevelsesmuligheder. Oplevelsesstien får næsten ikke berøring med trafikerede veje, og dermed får stien et rekreativt og sikkert forløb.

Ringsted Oplevelsessti strækker sig 25 km fra Køge igennem Humleore Skov, op nord om Haraldsted Sø og langs Ringsted å og ned til Høm Mølle. Projektet skal stå færdigt i 2017.

Ringsted Oplevelsessti startede på initiativ af en gruppe lokale, som har arbejdet frivilligt på projektet i mere end 5 år. Denne gruppe af frivillige kalder sig Oplevelsesstiens Venner.