Veterancentret i Ringsted møder hård kritik

Veterancentret i Ringsted yder ikke tilstrækkelig støtte til veteraner. Så hård lyder kritikken fra Claus Stenberg og organisationen Veteranalliancen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den behandling, som Veterancentret i Ringsted på nuværende tidspunkt kan tilbyde veteraner, er langt fra nok. Det skriver Berlingske Tidende.

Så hård lyder kritikken fra Claus Stenberg, der udtaler sig på vegne af organisationen Veteranalliancen og selv er veteran.

- Veterancentret har ikke en eneste læge eller psykiater ansat, så det kan ikke supplere med medicinsk behandling, hvilket altid er relevant i de hårdest ramte tilfælde, siger han til Berlingske.

Oberst Susanne Kiholm Lund, chef for Veterancentret, afviser kritikken og henviser til, at det er regionens ansvar at stille psykiatere til rådighed.

Enhedslisten giver veteraner medhold

Forsvarsordfører fra Enhedslisten Eva Flyvholm medgiver, at der er for dårlig koordinering mellem Veterancentret, sundhedssystemet og kommunerne. 

- Det er et problem at veteraner ikke får ordentlig hjælp, fordi systemerne ikke hænger sammen, og fordi mange kommuner er presset i bund på sagsbehandling og social støtte, siger Eva Flyvholm til TV ØST. 

- Det er først og fremmest her, vi skal sætte ind med flere ressourcer. Det er også noget, jeg tager op med ministeren i de igangværende drøftelser om veteranpolitikken, fortæller Eva Flyvholm.