Vegansk protest mod slagteri: - Dyrene har ret til deres eget liv

Borgere blokerede mandag morgen indgangen til Danish Crown i Ringsted. Målet var at sætte fokus på en ”syg industri”.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omkring klokken fire mandag morgen lagde demonstranter sig i kædelås foran hovedindgangen til slagteriet Danish Crown i Ringsted. Ifølge politiet var der mellem 20-25 demonstranter, der blokerede for, at svinene kunne læsses af til slagtning.

- Vi har valgt at kalde demonstrationen for Syg industri. I det navn ligger, at det er industrien, vi går efter. Det gør vi, fordi der er mange, mange tusinde individer, altså grise, som bliver slagtet hver dag, fortæller Ulla Koch, der er formand for foreningen Vegan Activism Denmark.

quote Det er et modbydeligt job at stå og slå så mange dyr ihjel

Ulla Koch, formand, Vegan Activism Denmark

Det var ikke en specifik forening, der stod bag dagens demonstration, men i stedet en gruppe af mennesker, der var gået sammen på tværs af bevægelsen for dyrerettigheder i Danmark generelt forklarer hun.

- Jeg kender ikke alle dem, der var med, men jeg ved i hvert fald, at der var tre veganerforeninger repræsenteret, fortæller Ulla Koch.  

VIDEO: Her blokerer de veganske aktivister adgangen til Danish Crown:

 

Målet var at skabe støj

Ifølge Ulla Koch var aktionens primære mål ikke at forhindre arbejdet på slagteriet, men i stedet at lave lidt larm omkring selve slagteindustrien.

quote Det er lidt ligesom dengang, hvor vi frigav slaverne og slaveriet ophørte

Ulla Koch, formand, Vegan Activism Denmark

- Der skal nok meget større slag i bolledejen til, at vi påvirker deres daglige virke. Så det var primært det her med at få skabt debat for at få folk til at reflektere over, hvad det er for en industri, vi tillader, siger Ulla Koch og fortsætter:

- Vi vil gerne sætte fokus på, at det ikke er humant, det der foregår – selvfølgelig ikke for dyrene, men heller ikke for medarbejderne, for det er et modbydeligt job at stå og slå så mange dyr ihjel.

Ulla Koch understreger, at hun ikke kan tale på de andre demonstranters vegne, men at det for hende handler om at ændre folks indstilling til grisene.   

- Dyrene er jo vores medpassagerer her på jorden, og de har ret til deres eget liv, ligesom vi har. Det er lidt ligesom dengang, hvor vi frigav slaverne og slaveriet ophørte. Der var det også en tankegang, der skulle ændres, og på samme måde vil jeg gerne have ændret en tankegang her.

Konsulterede dyrlæge

Demonstranterne afbrød demonstrationen omkring klokken 7.30 mandag morgen, da Danish Crown havde en nødplan, hvor de kunne benytte en anden port, hvor grisene kunne læsses af. Det var ellers tanken, at demonstranterne skulle have opretholdt blokaden i længere tid.

- Vi ønskede ikke, at det skulle gå udover dyrene, så vi har hele tiden haft en dyrlæge inde over, som vi har haft telefonisk forbindelse med. Dyrlægens vurdering var hele tiden afgørende for, hvor lang en tidsramme vi havde, og hvor længe vi kunne trække den. Der var stadig tid endnu, men aktionen stoppede så før alligevel, fordi lastbilerne fandt en anden vej, forklarer Ulla Koch.

Det gør dog ikke Ulla Koch det store, at aktionen ikke nåede at strække sig over længere tid, da hun mener, at demonstranterne formåede at skabe støj alligevel.