Vandtrick narrede 5000 kroner fra 84-årig

En 84-årig kvinde blev torsdag aften narret af en falsk vvs-mand, der ville tjekke hendes vandhane. Det endte med, at han stjal 5000 kroner fra hende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag aften ved 19.30-tiden fik en 84-årig kvinde på Sjællandsgade i Ringsted besøg af en mand, der udgav sig for at være håndværker. Han sagde, at han skulle ind og kigge på vandet i lejligheden, og da der i længere tid har været gravearbejde ude foran bygningen, syntes kvinden, at forklaringen lød sandsynlig og lukkede ham ind.  

Manden bad kvinden om at tænde og slukke for vandet ude i køkkenet, hvorefter han sagde, at han lige ville gå ud og kort efter komme tilbage. Manden kom dog aldrig ind igen, og det fik kvinden til at blive mistænksom. Da hun gik sine ting igennem, viset det sig da også, at manden havde haft ureelle hensigter. I stuen manglede hendes pung fra tasken. I pungen lå både sundhedskort, hævekort og 5000 kroner.

- Det er en meget klassisk metode det her med, at man sørger for at lave noget larm, så en medgerningsmand ubemærket kan gå og rode i tingene i et andet rum. I det her tilfælde var det vandet, der skulle aflede opmærksomheden, men vi hører også om skabslåger, der bliver åbnet og lukket for at dække over, hvad der foregår andre steder i huset, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi og advarer borgerne mod at lukke fremmede ind.

- Vi kan ikke opfordre nok til at være ekstra opmærksomme, når man får de her besøg. Håndværkere har det med at melde deres ankomst forud for besøget, så man bør have skærpet opmærksomhed på den slags gæster, der kommer uanmeldt, siger Martin Bjerregaard.

Manden, der udgav sig for at ville kigge på vandet, er beskrevet som:

  • Dansk af udseende
  • Cirka 160 centimeter høj
  • Talte dansk med accent