¨

Usikkerhed om sag mod kommunal chef

Foto: TV ØST

Dommer falder for aldersgrænsen, så sag med over 50 vidner risikerer skal måske begynde forfra.

Sagen mod en tidligere kommunal chef i Ringsted, der er tiltalt for mandatsvig for flere millioner kroner, skal efter alt at dømme gå om. Dommeren falder nemlig for aldersgrænsen, inden sagen er færdig.

- Det er ikke den løsning, vi har ønsket. Men det var ikke hensigtsmæssigt at sætte en dommer, der var tæt på pensionsalderen til at dømme i en sag, der risikerede at trække ud. Grundloven er helt klar, og reglerne skal selvfølgelig overholdes, siger Michael Juul Eriksen, der er forsvarer for den tiltalte.

Som det ser ud nu, kan sagen først blive færdig i marts. Men dommeren skal efter reglerne gå af i februar, når han fylder 70.

Man har forsøgt at finde en løsning ved at lade dommeren fortsætte med en midlertidig ansættelse som dommerfuldmægtig, for de må fortsætte længere. Men den kreative smutvej har Domstolsstyrelsen sagt nej til.

- Man skal nu forsøge at finde ud af, om sagen kan færdiggøres inden, men det er der desværre ikke meget, der tyder på, siger præsident for Retten i Roskilde, Jørgen Lougart.

Dermed tyder det på, at sagen må gå om med en ny dommer.

- Det er selvfølgelig meget beklageligt. Både for de tiltalte, for vidnerne og i sidste ende også for statskassen, for det er jo et ressourcespild at lade en sådan sag gå om, siger han.

Indtil nu har over 50 vidner været indkaldt i sagen, der handler om en nu 47-årig kvinde, der er tiltalt for bedrageri til omkring syv millioner kroner. Påstanden er, at kvinden som servicechef udbetalte løn for rengøringsarbejde til folk, der slet ikke var ansat i kommunen.

Blandt dem skulle være ansatte på den kro, som kvinden ejer. Også to af hendes sønner er tiltalt for at have modtaget for meget i løn.

Kvinden blev bortvist fra sit arbejde og meldt til politiet i 2008.

Sagen skulle oprindelig have været afsluttet i juni sidste år. Men Michael Juul Eriksen fik sagen udsat, fordi en revisor skulle gennemgå regnskabsmaterialet i sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App