Usædvanligt politiker-ægteskab i Ringsted

I Ringsted har Venstre indgået et særligt politisk ægteskab med SF og Socialdemokraterne. Tanken er at skabe politisk ro i kommunen - men hos vælgerne har det nærmest den modsatte effekt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Døren til borgmesterkontoret i Ringsted har i 28 år været lidt af en svingdør.
Nu er der ikke lang tid til, at terningerne igen skal kastes - og forud for valget har man på rådhuset indgået en ret speciel aftale.

Venstre, Socialdemokratiet og SF har aftalt, at det af de tre partier med flest mandater får borgmesterposten. Det betyder for eksempel, at selv hvis SF og S til sammen har flest mandater, skal de alligevel pege på Venstre til posten, hvis det parti har fået flest. Omvendt kan en stemme på V også ende hos S.

- Det har vi gjort for at skabe ro i det politiske liv i Ringsted, der jo ellers har været ret turbulent, fortæller borgmester Niels Ulrik Hermansen (Venstre).

Også Socialdemokratiets spidskandidat er godt tilfreds:

- Jeg er rigtig glad for aftalen, fordi den er så bred, lyder det fra Svend-Erik Jakobsen (Soc.dem).

Vælgerne i Ringsted var i dag knap så glade for den nye alliance. De føler nærmere, at der bliver spillet hasard med deres stemmer.

- Det er ikke særligt rart, at man ikke ved, hvor krydset reelt set ender henne, fortæller Charlotte Wellemberg fra Ringsted.

Aftalen betyder praktisk talt også, at for eksempel de Radikale, Konservative og Dansk Folkeparti er sat udenfor spillet om borgmesterposten.

- Det er simpelthen så uigennemskueligt, hvad der foregår. Derfor gider jeg slet ikke at stemme, lød konklusionen i dag fra Julie Stausholm fra Ringsted.

Sidste gang løb Niels Ulrik Hermansen (Venstre) faktisk fra en aftale på valgnatten. Denne gang lover han troskab.

- Jeg er blevet klogere siden sidst. Der foreligger en aftale, og den har jeg tænkt mig at holde, forsikrer borgmesteren.

Og det vælger Svend-Erik Jakobsen at stole på:

- Nu har alle efterhånden set aftalen ude i offentligheden. Jeg tror simpelthen ikke, han vil kunne løbe fra den nu, lyder det fra en sikker spidskandidat.

Om aftalen holder denne gang vil tiden vise.