¨

Unge vilde med sporvogne

Foto: TV ØST

To unge mænd har sat målrettet ind for at lokke flere unge frivillige til sporvognsmuseet Skjoldenæsholm. Et projekt, som indtil videre har været en succes.

10 friske drenge mellem 12 og 20 år er nu en del af den frivillige stab bag Danmarks eneste sporvognsmuseum i Jystrup på Midtsjælland, skriver DAGBLADET Ringsted

De eneste unge
Hidtil har de engagerede folk bag Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm haft en gennemsnitsalder på den lange side af 60, men det har 17-årige Jesper Villadsen og vennen Tjalfe Bjørnson på 20 nu fået ændret meget på.

For to år siden var de museets eneste under 50 år. En sen aften sad de og så på fotos i personalemappen på sporvejsmuseet. Det var svært at overse, at langt de fleste af museets frivillige er gamle mænd.

Fik masser af ideer
Den oplagte konklusion er, at hvis der ikke kommer flere unge med, kan det hurtigt få en ende med det 40-årige sporvejsmuseum.

- Vi skrev en masse ideer ned og endte med at aflevere 11 A4-sider med visioner, og vi fik positive svar tilbage fra bestyrelsen. Så gik vi gang, siger Jesper Villadsen til DAGBLADET Ringsted.

Godt på vej
Han har nu været vært på to ungdomsdage. Den første i sommeren 2011 gav fire nye frivillige. En af dem er Daniel Falster Nielsen fra Sorø.

- Jeg kom herud og mødte så mange venlige mennesker. Jeg var egentlig ikke interesseret i sporvogne, men det er jeg blevet, siger Daniel Falster Nielsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App