Unge mænd skabte frygt

15 maskerede unge spredte søndag frygt i et boligkvarter i Ringsted. De unge sættes i forbindelse med flere fund af våben og hash.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

15 maskerede unge er ikke hverdagskost i Ringsted.

Det var dog ifølge Midt- og Vestsjællands Politi præcist det, der skete søndag eftermiddag omkring Søndre Parkvej i Ringsted.

Tilfældig bag overfaldet

Klokken 15.34 fik politiet en anmeldelse om, at 15 maskerede unge befandt sig i området. Næsten samtidig blev en 50-årig mand overfaldet tæt på. I første omgang troede politiet, at de 2 episoder hang sammen, men det viste sig ikke at holde stik.

- Den 50-årige har forklaret, at han blev overfaldet af en tilfældig person, som han muligvis har set før, og sagen har ingen forbindelse til de 15 unge, lyder det fra leder af lokalpolitiet i Ringsted, Johnny Nilsson, der i øvrigt understreger, at de unge mænd ikke var maskerede, men blev beskrevet sådan af vidner, da de bar hættetrøjer.

Sagen strander

Selv om mændene var forsvundet, da ordensmagten dukkede op, var der noget at komme efter på Søndre Parkvej. En hundepatrulje fandt et jagtgevær i et buskads, et par knive, en klump hash samt et slagvåben, som politiet formoder kan tilhøre nogle af de unge mænd, men det kommer der ikke nødvendigvis svar på.

- Vi har snakket med flere af de unge mænd, men det er svært at hænge dem op på, at der er fundet de her ting i nærheden af, hvor de har befundet sig, så den strander der, siger lokalpolitilederen.

Uden problemer længe

Han fortæller, at området ved Søndre Parkvej tidligere har været plaget af ballademagere, men at der er faldet ro på stedet, og at det er længe siden, at der har været episoder derude. Samme melding kommer fra Khalid El Bahi, der er formand i afdelingsbestyrelsen i Søndre Park.

- Vi undrer os over, at der pludselig kommer en melding om, at 15 unge har været samlet, og at der bliver fundet våben. Der har ikke været problemer herude i lang tid, og der er blevet sat masser af initiativer i gang her for at aktivere de unge, siger Khalid El Bahi og nævner eksempler som streetsoccer, klubber og lektiehjælp.

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere