'Ungdomshus' brændt i Ringsted

Et hus ved den gamle dampmølle brød sent torsdag aften i brand. Politiet undersøger nu, om de unge, der har benyttet den forladte bygning, kan stå bag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Branden brød ud omkring klokken ti torsdag aften, og brandvæsnet valgte hurtigt at spærre området omkring huset af.

Men det var ikke kun selve brandslukningen, der satte mandskabet på stedet på arbejde.

Under slukningsarbejdet måtte politiet nemlig anholde en 19-årig beruset mand, der forsøgte at tvinge sig vej ind i bygningen. Han mente at vide, at der var mennesker fanget i flammerne. Brandvæsnet havde dog konstateret, at bygningen var tom.

Privatboligen, der ligger som en del af dampmøllen, står forladt og spærret af, men har ifølge politiet været benyttet af unge, der vil have et sted "at hænge ud".

Derfor vil politiet nu også se nærmere på, om det kan have noget med branden at gøre.

- Det er klart, at når vi har med en tom og forladt bygning at gøre, hvor der er lukket og slukket overalt, så er første tanke, at der måske er nogen, der har tændt bål. Måske er det de unge, der har tændt ild for at holde varmen eller tændt op i en gryde eller lignende - eller også har handlingen været bevidst. Det må vi ved vores undersøgelser nu se, om vi kan få svar på, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Ilden blev slukket, før den nåede at sprede sig til de omkringliggende fabriksbygninger.