Ung mand taget af politiet efter omfattende graffitimaleri

En større regning kan vente en 19-årig mand fra Ringsted, efter han onsdag morgen blev taget i at male graffiti i den sydlige og centrale del af Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 19-årig mand fra Ringsted var særdeles flittig, da han malede de såkaldte tags med en spraydåse omkring i Ringsted onsdag morgen.

Han havde malet på et elskab, på basketball-stativer, på en lys kampesten, på flere skabe og på en dør ved Ahorn-hallen - og derudover også på et vejskilt.

quote Når man maler på skilte, så kan det jo også have betydning for færdslen

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi

Desværre for ham blev han set af borgere, da han gik rundt med en spraydåse i byen, og politiet blev derfor tilkaldt.

Da politiet ankom til stedet otte minutter efter anmeldelsen, var den unge mand i gang med at male på et skilt ind til en af skolerne på vejen. Den unge mand blev derfor straks anholdt.

Erkender

Den 19-årige har erkendt at stå bag graffitien, der klassificeres som hærværk.

- Det er jo en type hærværk, der for det første ofte ikke pynter, og for det andet kan virke utryghedsskabende. Og når man maler på skilte, så kan det jo også have betydning for færdslen, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også
Kaares fødselsdag blev fejret med 30 toiletter
Læs også
Kaares fødselsdag blev fejret med 30 toiletter

Han blev løsladt igen efter at være blevet afhørt i sagen. Der venter ham dog efter alt at dømme både en bøde og et erstatningskrav i sagen.

- Vi kan ikke sige, hvad det løber op i. Men det er jo tit sådan med hærværk, om det så er graffiti eller en knust bilrude, at erstatningskravet tit overstiger selve bøden for straffen. Derfor tages der også højde for, om der er betalt erstatning eller indgået forlig, når selve straffen udmåles, siger Martin Bjerregaard.