¨

Undgå indbrud i julen

Foto: TV ØST

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer alle til at sikre deres hjem mod ubudne julegæster.

Julefreden bliver hvert år spoleret i mange familier, fordi deres hus bliver tømt for alt fra guldsmykker til fladskærmsfjernsyn. Men mange indbrud kan undgås, hvis man sikrer sin bolig og tænker sig om, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Tager det mere end 3 minutter for tyven, så gider han ikke, så man kan godt lave rigtig mange ting, som gør det uattraktivt forr en tyv at lave indbrud, siger sikringskoordinator Johnny Skovbo Winther.

I dag var han på besøg i Ringsted hos Carl Aage Sørensen, som har haft indbrud syv gange.

- Det mest modbydelige er, at folk har gået inde i huset og rodet, siger Carl Aage Sørensen.

Midt- og Vestsjællands Politi rådgiver familier, der gentagne gange har haft indbrud. Hos Carl Aage Sørensen gælder det blandt andet om at begrænse adgangen til baghaven, melde sig til nabohjælp og sikre vinduer og døre bedre.

- En tyv vil altid gå hen og ringe på først for at se, om der er nogen hjemme. Er der ikke det, så går han om på bagsiden, så han er væk fra alles åsyn, siger Johnny Skovbo Winther og fortsætter:

- Så det gælder om, at gøre det så besværligt for tyven som muligt.

Det er ofte små detaljer, der kan gøre livet surt for indbrudstyve. For eksempel kan et gammelt kosteskaft bruges som stopklods ved en havedør:

- Bare mal den samme farve som vindueskarmen, så kan man ikke se den, og så blokerer den, så døren ikke kan åbnes, siger Johnny Skovbo Winther.

Det er individuelt, hvordan man bedst sikrer sit hjem, men overordnet er der her en række gode råd, man kan følge. Klik på linket " target="_blank">her for at læse Det Kriminalpræventive Råds hjælp til at undgå indbrud.

 

Du kan læse mere om Nabohjælp ved at klikke " target="_blank">her.

02:38 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App