Undervisningsminister kritiserer ZBC-rektor: Kig forbi mit kontor

Rektor på ZBC, Martin Sieben, er blevet sendt på kontoret efter en uheldig promovering af uddannelse. Han beklager, at den har været stødende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En film, der skulle brande uddannelsen, Digital Media Design på ZBC, er faldet Undervisningsministeren for brystet. Det skriver Dagbladet Ringsted.

Merete Riisager (Liberal Alliance) kritiserer nemlig rektor Martin Siebens måde at omtale uddannelsen på i filmen. 

Det gjorde hun i et opslag på Facebook, hvor hun blandt andet skriver:

Om igen. Ellers må du kigge forbi mit kontor, så må vi tage en kop kaffe og en snak om, hvilke krav vi sætter til de unge.
De unge skal tage uddannelse seriøst, og så må de voksne også gøre det!

Dansk er et "nederen fag"

Videoen har til formål at promovere uddannelsen, og for at ramme de unge valgte man altså en ironisk tilgang til de klassiske fag.

Rektoren siger blandt andet i videoen, at "Du skal have et par nederen fag, som du har haft i folkeskolen. Du skal trækkes med dansk de næste tre år."

Og netop den fornedrende tone overfor danskfaget fik Undervisningsministeren til tasterne.

For samtidigt med at det klassiske skolefag bliver nedgraderet, så fremhæves det ligeledes, hvordan man kan komme til at køre Ferrari og rejse til New York uden besvær.

Men ministeren mener, at al succes kræver hårdt arbejde, og at det ikke skal fremstilles som om, man kommer sovende til tingene.

ZBC beklager videoen

Både vicedirektør på ZBC, Jan Bagge, og den irettesatte rektor, beklager.

- Jeg beklager, hvis videoen har stødt nogen. Det har været helt utilsigtet. Det havde vi ikke forestillet os i vores vildeste fantasi. Videoen har en vis ironisk distance, som man åbenbart ikke har fornemmet. Vi har ikke villet gøre nogen sure eller kede af det, siger Martin Sieben til Dagbladet Ringsted.

Jan Bagge forklarer, at man i den grad har taget ved lære af misæren.

- Ja, for pokker har vi lært noget. Den grundlæggende idé fra vores markedsføringsafdeling var at tale til de unge, men på de sociale medier kan man ikke selektere markedsføringen, så vi bliver nødt til at lave en strategi på dette område, siger han til Dagbladet Ringsted.

I øvrigt vil rektor Martin Sieben gerne tage i mod invitationen til at besøge ministeren. Dog for at diskutere uddannelser generelt.

 

ZBC