Ulykkestræerne skal ikke fældes

Træerne langs Slimmingevej ved Ringsted har af mange fået skylden for en voldsomme ulykke, der slog fire unge mennekser ihjel. I går aftes drøftede politikerne i Køge Kommune om træerne skulle fældes eller bestå.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er stadig træerne, der får skylden for den voldsomme ulykke.

- De er så farlige, at det ikke er et spørgsmål om der sker flere uheld her, men om hvornår den næste kommer, siger Kaj Mortensen, Gørslev.

Kommunen har nu fået undersøgt vejen og det blev drøftet af politikerne i Teknik- og miljøudvalget i aftes. Flertallet er imod fældning.

-Jeg har den helt principielle holdning til vejtræer, at de ikke skal fældes, siger formanden for udvalget, Mikale Mogensen , Soc.Dem.

- De er blevet trafikfarlige, så de skal væk fra vejen, siger næstformanden Ole Hansen, Venstre.

Der er altså uenighed i udvalget, men kun et ud af de syv medlemmer vil have fældet træerne. Derfor får de lov at stå.

Kaj Mortensen er formand for skolebestyrelsen på Gørslev skole på Slimmingevej og tidligere betjent. Han har kæmpet for større sikkerhed på vejen i 10 år.

-Man løber fra det ansvar man har, man vil gerne have trafiksikkerhed og har handleplaner, men man løber fra et ansvar, når man siger, at de her træer skal blive stående, siger Kaj Mortensen.

I kommunens redegørelse står der, at tæerne ”har effekt på hastigheden” og at de ”leder trafikanterne”. Det er årsagen til at de ikke skal fældes.

Men Kaj Mortensen kan huske 10 dødsulykker på vejen og han vil ikke acceptere flere, derfor lyder der en klar opfordring fra ahm.

-Vi må opfordre vælgerne til at belønne de rigtige den dag,  vi skal sætte vores kryds til kommune valget, siger han.

Udvalget fortsætter diskussion om sikkerheden på Slimmingevej sammen med politiet. Det forventer de at blive færdig med efter sommerferien.