Tyv hævede 17.000 kroner på kvindes konto

En 71-årig kvinde fik torsdag stjålet sin pung i Ringsted. Efterfølgende hævede tyven 17.000 kroner på kvindens konto.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag eftermiddag blev et dyrt bekendtskab for en 71-årig kvinde i Ringsted. Klokken 13 anmeldte hun til politiet, at nogen havde stjålet hendes pung fra den rygsæk, hun havde med sig.

Kvinden havde været i kiosken på stationen og handle og gik derefter ud for at vente på bussen. Da den ikke kom, gik hun ind i en anden for at spørge chaufføren til situationen.

- Hun står på trappen til bussen og bemærker godt, at der bliver skubbet og maset en del bagfra, hvilket hun undrer sig over. Hun lægger mærke til en kraftig mand på omkring 185 centimeter, men tænker ikke mere over det. Da hun så sætter sig ind i ventesalen, opdager hun, at pungen er væk. Hun gør det eneste rigtige og skynder sig at ringe til banken for at få kortet spærret, men da er der allerede blevet hævet på hendes konto, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Hævede 17.000 kroner

Tyven har angiveligt haft held til at aflure hendes pinkode i kiosken og har efterfølgende hævet 17.000 kroner på hendes hævekort fra Danske Bank.

- Vi kan kun gentage den eviggyldige regel om at beskytte sin pinkode, når man bruger kortet. Uden koden er sådan et plastikkort værdiløst, siger Martin Bjerregaard.