¨

Tyv hævede 12.000 kroner på kvindes kort

Foto: TV ØST

Først fik hun stjålet pung og kort, og bagefter stjal tyven 12.000 kroner fra en 40-årig kvindes konto i Ringsted. Flere andre fra byen advarer mod tricktyve.

Det er med at passe på sin pung, når man er ude. Især i julemåneden. Det må specielt en 40-årig kvinde fra Ringsted sande, efter at hun tirsdag aften ved 18-tiden fik stjålet sin pung i indkøscenteret Ringstedet.

Kvinden bemærkede i en forretning, at en anden kvinde stod meget tæt på hende i køen, da hun skulle til at betale. Det undrede hende, da der var ledigt ved en anden kasse. Hun gik videre til andre forretninger, og efter at være kommet ud af den tredje opdagede hun, at hendes pung var væk.

Fatter det ikke

Ikke nok med at hun mistede pung med 3 sygesikringsbevis, kørekort, dankort og 700 kroner, så hævede tyven efterfølgende 10.000 kroner og senere 2000 kroner på hendes konto, og hun mistænker kvinden, der stod tæt på hende i køen, for at stå bag.

- Min pung var i min dynevest med lukket lynlås, fatter simpelthen ikke hvordan de har fået fat i den. Fra jeg går fra Kop og Kande, til jeg opdager at min pung er væk, går der bare 6 min. Jeg opdager kl 17.50 at min pung er væk, kl 17.54 hæver de over 10 kilo på min konto i bymidten, skriver kvinden på en Facebookgruppe for Ringstedborgere.

Flere oplevede mistænkeligt adfærd

Her skriver flere andre, at de også tirsdag oplevede personer stå tæt på dem, da de var ude at handle.

- Jeg stod i dag i H&M ved 17 tiden og følte mig totalt overvåget da jeg skulle betale, 3 mænd stod klos op af kunderne for at lure koder, virkelig ubehagelig oplevelse Jeg gik til en anden forretning og spurgte om de ikke kunne tilkalde en vagt, hvilket de ville gøre med det samme, skriver en kvinde, mens en anden fortæller, at hun oplevde det samme i en anden forretning.

- Jeg oplevede næsten nøjagtigt det samme, bare ved Netto ved F24. Der var 3 mænd og en kvinde der opførte sig meget mystisk.

Pas på koden

Politiet opfordrer til, at folk tænker sig om, når de går ud og handler og lader være med at opbevare deres punge i tasker, men i stedet lægger dem i en inderlomme, hvor det er sværere for tyve at komme til.

- Samtidig kan jeg kun gentage: kreditkort er værdiløse for tyvene uden en pinkode, så beskyt nu den kode. Vær måske endda fræk og bed dem bagved dig om at træde lidt tilbage, hvis du føler, at de står meget tæt på dig, lyder rådene fra Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App