Tvangsfjerner børn af frygt for Brønderslevsag

Antallet af tvangsanbringelser stiger i hele landet og specielt i Ringsted Kommune, som bliver beskyldt for at have handlet fejlagtigt og være for hurtigt ude.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ringsted Kommune beskylder fejlagtigt familie for at være en nomadefamilie. Antallet af tvangsanbringelser er stigende i hele landet, og i særdeleshed i Ringsted Kommune. Det fortæller DR Sjælland.

Fra 2010 til 2011 steg tallet i hele landet med 22 procent, mens det i Ringsted kommune steg med 33 procent. Fra 2009 til 2011 blev antallet af tvangsfjernede børn i Ringsted mere end fordoblet, viser tal fra Ankestyrelsen.

Frygter Brønderslevsag

I den konkrete sag om 2 små drenges tvangsfjernelse, som DR Sjælland har beskrevet, har Ringsted Kommune frygtet at havne i en Brønderslevsag, det fremgår af en intern mail fra Børne- og Kulturdirektør Henrik Harder til borgmester Niels Ulrich Hermansen, hvor der står:

- Blandt andet på grund af Brønderslevsagen er der meget fokus på nomadefamilier. Formandsbeslutningen blev taget for netop at håndtere en nomadefamilie.

Til det siger familien Andreasens advokat Gry Rambusch.

- Sagen her opstår i kølvandet på Brønderslevsagen, Esbjergsagen og Mernsagen. Derfor kan man se i interne mails i sagen at man har været alt for hurtigt ude, fordi man var bange for, at der var tale om en nomadefamilie, og man var bange for at havne på forsiden ligesom i Brønderslevsagen, siger hun til DR Sjælland.

Fejlagtigt stemplet som nomadefamilie

Ringsted Kommune påstod, at familien Andreasens børn var søgt tvangsfjernet af 6 forskellige kommuner, men reelt har familien kun boet i 2 kommuner, og kun Ringsted har forsøgt at tvangsfjerne dem.

- De har simpelthen løjet i sagsakterne, ligesom de har gjort i utallige andre sagsakter, siger familien Andreasen.

Ringsted Kommune vil hverken kommentere den konkrete sag eller det faktum, at antallet af tvangsanbringelser er steget voldsomt.

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere