Trollingstævne: Søren kæmper for at fange den største laks

Trolling Master Bornholm 2017, hvor det handler om at fange store laks, nærmer sig. Søren Vesth fra Ringsted har været med i 13 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nordeuropas største lystfiskerkonkurrence nærmer sig og 43-årige Søren Vesth fra Ringsted har været med siden begyndelsen i 2005.

- Man er jo altid spændt op til - det er faktisk årets fiskebegivenhed, siger Søren Vesth til TV ØST.

Hvert år har han stillet op på trods af en ret uheldig start.

quote Man er jo altid spændt op til - det er faktisk årets fiskebegivenhed

Søren Vesth, Ringsted

- Vi havde glædet os til at komme til Trolling Master, og vejret var fuldstændig perfekt. Vi får fire laks, og de tre er over 10 kilo. Vi sejler i havn i god tid og tænker, at det hér ryger vi helt i toppen med. Men der er den hage ved det, at vi mangler at hænge deltagernummeret op på tavlen og bliver diskvalificeret - så det har vi lært af, fortæller Søren Vesth.

Sådan startede det

Søren Vesth har haft omkring syv forskellige både gennem tiden, og den båd, han stiller op med i år ligger allerede i Tejl Havn på Bornholm og venter. Det hele startede i barndommen.

- Det var faktisk en skolekammerat, der lokkede mig med ud i en sø og fiske skaller og aborre, siger Søren Vesth.

Ifølge Søren Vesth er Trolling Master Bornholm det største, man kan deltage i i Nordeuropa, og han har ikke tænkt sig at stoppe. 

 
 

- Når man lige er blevet færdig, vil man gerne hjem, men lige så snart at der er gået tre til fire dage, glæder man sig bare til at komme afsted igen, fortæller Søren Vesth til TV ØST.

Håber på en førsteplads i år

Søren Vesth har vundet flere DM-medaljer i fiskeri og to førstepladser i trolling - dog er han aldrig havnet blandt top tre ved Trolling Master Bornholm, men er optimistisk.

- Vi er ikke taget derover for ikke at vinde, så selvfølgelig vinder vi, siger han. 

Søren Vesths hidtidige rekord ved Trolling Master Bornholm er en laks på 14,5 kilo.

I alt er der 350 både med til Trolling Master Bornholm. I år er der i alt gevinster for 238.000 kroner, hvoraf fiskeren med den største laks vinder 85.000 kroner.