Tre iranere sigtet for at hylde terror - borgmester er i løbende dialog med politiet og PET

Borgmesteren i Ringsted er i løbende kontakt med politiet og PET om sikkerhedssituation i byen, efter tre iranere fra gruppen ASMLA er anholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre medlemmer fra den eksil-iranske gruppe ASMLA, der holder til i Ringsted, er onsdag anholdt og sigtet for at bifalde terror.

De tre medlemmer af den eksil-iranske organisation ASMLA har ifølge politiet gjort sig skyldige i overtrædelser af den danske straffelov ved blandt andet at have hyldet gerningsmændene bag et angreb den 22. september i Iran, der var målrettet en militærparade i byen Ahvaz.

Derfor har politiet i dag ransaget en række adresser i Ringsted.

- I dag, hvor de har kørt den her aktion særligt i forhold til de tre iranere, har der været ekstra politi på gaden. Det er helt naturligt, siger Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V).

Artiklen fortsætter under billedet.

Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten (V), fortæller, at han blev orienteret om anholdelserne onsdag.
Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten (V), fortæller, at han blev orienteret om anholdelserne onsdag.

Politiet orienterer borgmesteren, hvis der sker noget

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har politiet i dag været talstærkt tilstede i Ringsted på grund af dagens sigtelser og vil fortsætte med at være det på grund af den trussel, der stadig er mod medlemmer fra gruppen ASMLA.

Ifølge Henrik Hvidesten blev han orienteret om dagens hændelser.

- Vi er i løbende dialog med PET og politiet om, hvad der forgår i kommunen.

ASMLA var den gruppe, som var årsagen til, at Danmark den 28. september blev lukket ned, da PET mente, at den iranske stat planlagde et attentat mod medlemmerne.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet har i dag ransaget en række adresser i Ringsted.
Politiet har i dag ransaget en række adresser i Ringsted.

På grund af den tilspidsede situation, der er i byen, vil borgmesteren blive orienteret, hvis han skal foretage sig noget yderligere i forhold til sikkerheden i byen.

- På nuværende tidspunkt har PET og politiet ikke bedt os om noget særligt. Men vi er i løbende dialog. Så hvis der sker en udvikling i trusselsbilledet, vil vi selvfølgelig få det at vide – for eksempel hvis vi skal gøre noget særligt i forhold til daginstitutioner eller andet, siger Henrik Hvidesten.

Det har dog ikke været tilfældet endnu, påpeger borgmesteren.

- Indtil nu har der ikke været noget, forsikrer han.

Sigtelse kommer ikke bag på borgmesteren

Efterforskningen har i dag ført til, at tre personer er blevet anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens § 136, stk. 2, som er en paragraf, der handler om billigelse af terror.

Det kommer ikke bag på Henrik Hvidesten.

- Det er ikke nogen stor overraskelse. Det er det, politiet hele tiden har sagt, at de selvfølgelig følger op på, hvorvidt de tre iranere har gjort noget, der gik ud over den danske lovgivning, siger han.

Artiklen fortsætter under videoen.

 

At politiet nu har taget næste skridt og anholdt de tre iranere, som bor i Ringsted, får ikke borgmesteren op af stolen.

- Det er en naturlig del af den proces, som har været i gang, og som politiet hele tiden har sagt, er i gang.

Politiet understreger over for borgerne i Ringsted, at der ikke er nogen grund til bekymring. Alligevel er der flere borgere, der over for TV ØST har givet udtryk for, at de i stigende grad føler sig utrygge.

- Det er jo politiets og PET’s opgave at berolige dem, og det gør de blandt andet ved deres tilstedeværelse. Jeg har det selv sådan, at jeg naturligvis er tryg ved, at politiet og PET løser deres opgave, siger Henrik Hvidesten.

Politiet har i dag ransaget en række adresser i Ringsted.
Politiet har i dag ransaget en række adresser i Ringsted.