¨

Trætte af ulykker

Foto: TV ØST

Nerverne hænger efterhånden i laser hos borgerne i Sneslev ved Ringsted. 2 ulykker på 2 dage på grund af fart og uforsigtig kørsel får nu beboerne på Haslevvej til at bede kommune og politi om hjælp.

- Det er rigtigt ubehageligt at bo her. Især efter de her 2 dage, tanken slår jo ned i mig, hver gang jeg hører tung trafik og en hård opbremsning. Og det foregår dagligt, siger Joan Madsen i dag til TV2 Øst.

Borgerne i Sneslev ved Ringsted er trætte af, at bilister og lastbiler drøner afsted på Haslevvej. Hastighedsgrænsen er 60 km/t, men ifølge beboerne kører mange det dobbelte.

- Det er utrygt for mig, det er utrygt for de andre beboere, og det er utrygt for alle dem med børn. Jeg er bekymret hver dag, når jeg kører hjem fra arbejde, og tænker på, hvornår mon den næste alvorlige ulykke sker, siger Charlotte Korsgaard i dag.

I går stødte 2 biler frontalt sammen på vejen, og dagen før kørte en personbil ind i en bus. De 2 ulykker får nu beboerne til at bede Ringsted kommune om at sænke fartgrænsen til 50 km/t.

Ringsted kommune har netop lavet en trafikplan for hele kommunen, hvor man blandt andet har hørt borgerne omkring utryghedsfaktoren, og her har Haslevvej ifølge Svend-Erik Jakobsen (A), der er formand for Klima og Miljøudvalget i kommunen, ikke været et af de steder, hvor der har vist sig at være den største utryghed. Ihvertfald er det, ifølge Svend-Erik Jakobsen, ikke noget, beboerne har givet udtryk for. Alligevel er formanden nu villig til at se på, om han kan gøre noget for beboerne på Haslevvej.

- Det er klart, at når der sker sådan 2 uheld, så må vi forholde os til det, og jeg har allerede henvendt mig til forvaltningen, fordi jeg tænker, at vi skal have undersøgt, hvor meget trafik, der er, hvor mange ulykker, der sker, hvor hurtigt man kører derude, etc., siger Svend-Erik Jakobsen til TV2 Øst.

Derudover håber beboerne på, at politiet vil komme ud og lave fartkontroller jævnligt, således at folk bliver opmærksomme på farthastigheden.

TV2 Øst har i dag talt med kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen. - Når der sker sådan et par ulykker, er det oplagt, at vi overvejer, om Sneslev ikke er et sted, vi bør se på. Vi får jævnligt henvendelser fra borgere, der synes at man kører for stærkt på en given strækning, og så tager vi gerne ud og foretager nogle målinger. Så det giver vi videre til vores færdselsafdeling, siger Carsten Andersen.

02:05 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App