¨

Træningsrum sløjfet efter dødsulykke

Foto: TV ØST

Det er slut med styrketræning i det rum hos Ringsted Svømmeklub, hvor en 12-årig pige for en uge siden mistede livet.

Svømmeklubben har ryddet lokalet for træningsmaskiner og åbnet en foldevæg, så rummet nu er en del af klublokalet. Og klubben har ingen planer om at genoptage brugen af lokalet til styrketræning. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Beslutningen er truffet, efter at klubben torsdag modtog Arbejdstilsynets afgørelse. Tilsynet konstaterer, at flere maskiner var utilstrækkeligt fastgjort og i overhængende fare for at vælte og forårsage alvorlige ulykker. Svømmeklubben er blevet pålagt straks at sikre redskaberne, men har altså valgt helt at fjerne dem.

- Så får vi løst problemet. Og det er også af hensyn til børnene. Skulle de hen og rumstere med noget af udstyret? Nej, siger formand Kim Jørgensen til DAGBLADET Ringsted.

Han erkender i samme ombæring, at ulykken skyldes et svigt fra bestyrelsens side:

- Vi har i bestyrelsen ikke levet op til det ansvar, der medfølger, når forældre i god tro afleverer deres børn i vores - klubbens - hænder. Således har vi ikke sikret, at flere træningsredskaber i træningslokalet var forsvarligt monterede.

Bestyrelsen havde kendskab til, at et træningsredskab ved en tidligere lejlighed var væltet. Derfor havde den også besluttet, at træningsredskaberne skulle sikres.

- Det er bestyrelsen smerteligt bevidst, hvilket tab de pårørende til den afdøde pige er påført, ligesom bestyrelsen tænker på de unge svømmere med flere, der kom til at opleve den tragiske hændelse på tæt hold. Alle har de været udsat for en voldsom oplevelse, der tager lang tid at få bearbejdet, siger Kim Jørgensen til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App