Tivoli efterlyser kæmpegræskar - indehaveren af danmarksrekorden tvunget til at melde fra

Danmarksmesterskaberne i kæmpegræskar løber snart af stablen, men indehaveren af danmarksrekorden har været nødt til at melde fra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vekslende regn, hedebølge og blæsevejr er ikke umiddelbart vejrudsigter, der vækker begejstring.

Men for græskardyrkere kan det måske betyde en ny danmarksrekord i kæmpegræskar.

Den 10. oktober 2020 bliver det 13. danmarksmesterskab i kæmpegræskar afholdt i Tivoli.

quote Det er spoleret. Mit græskar er revnet

Lasse Blach, indehaver af danmarksrekorden i kæmpegræskar

Sidste års vinder leverede et græskar med en kampvægt på 446,3 kilo, men året forinden blev alletiders danmarksrekord sat af Lasse Blach fra St. Merløse ved Ringsted, da han troppede op med sit græskar på 589,4 kilo og satte alle konkurrenterne til vægs.

En succes, der ikke ser ud til at blive gentaget i år.

- Det er spoleret. Mit græskar er revnet. Det sker indimellem, og så var det min tur denne gang. Det var omkring 400 kilo, så det havde været godt med i feltet, fortæller Lasse Blach.

Derfor bliver det altså ikke Lasse Blach, der løber afsted med førstepladsen og præmien på et to nætters ophold i Tivoli for fire personer, fire billetter til Nøddeknækkeren, entré, Turpas,  et besøg i Tivolis Akvarium og et gavekort på 1000 kroner til Tivolis restauranter.

Vi holder vejret

Lasse Blach har hørt rygter om kæmpegræskar, der måske har potentiale til at sætte en ny danmarksrekord.

- Jeg ved, at der kommer nogen store i år, så det kan sagtens være min rekord bliver slået, fortæller han.

Det samme gælder for arrangørerne af DM i kæmpegræskar, som er optimistiske ovenpå de spæde rygter, der er blevet sået.

- Vi holder vejret. Vi ved, at denne sommer har haft potentiale til en ny græskarrekord, og håbet er at komme forbi de magiske 600 kilo. Og der er noget, som tyder på, at vi slår rekorden i år, fortæller Tivolis pressechef, Torben Plank, i en pressemeddelelse.

Tidligere vindere af DM i kæmpegræskar

Inden konkurrencen bliver der lagt en stor indsats i at få græskarrene til at vokse. For Lasse Blach er ingredienserne til et kæmpegræskar komøg, vand og varme, men hvor meget, der skal bruges af delene, vil han ikke afsløre.

Har du et kæmpe græskar?

Der drømmes om rekorder og DM-titler. En svensker satte i år 2019 en ny nordisk rekord på over 800 kilo, så det er bestemt muligt, at den magiske grænse på 600 kilo bliver overgået i år.

Og Lasse Blach regner med at følge med på nærmeste hold.

- Mon ikke at jeg skal ind og holde øje med konkurrenterne.

Har du et kæmpegræskar, du tænker, kan smadre rekorden,  bliver der stadig søgt deltagere til konkurrencen. Tilmeldingenfristen er den 22. september og tilmelding sker i år ved at sende en mail til il@xlg.dk med dit fulde navn, kontaktoplysninger og estimeret nuværende vægt på dit græskar.

Har dit græskar vokset sig ud af egne hænder, og virker vejen til Tivoli lang, hjælper Tivoli med et tilskud til transporten.