Tillidsrepræsentanter afviser slagteri-udspil

Forslaget om, at slagteriarbejderne på Danish Crown i blandt andet Ringsted skal lægge op mod 5 procent af deres løn, er for vidtgående, mener forbundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danish Crowns tillidsrepræsentanter har afvist slagteriets udspil om, at op til 5 procent af de ansattes løn skal indbetales til en fond, der kan give lån til at udvikle svineproduktionen.

Det sker, fordi fagbevægelsens jurister har vurderet, at udspillet strider mod overenskomsten, da det også omfatter en indslusningsløn, som er 10 kroner lavere i timen de første 4 år, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Det er blevet totalt afvist. Jurister har kigget på det, og det er for vidtgående. Det strider direkte mod overenskomstens rammer, siger Henrik Tonnesen, der er formand for Fødevareforbundet NNF's afdeling for Sjælland og øerne, til DAGBLADET Ringsted.

En sag for Dansk Industri og NNF

Han forklarer, at det derfor ikke er op til Danish Crown og tillidsrepræsentanterne at forhandle om udspillet, men at det er en sag for Dansk Industri og NNF, som formentlig vil drøfte sagen, når overenskomstforhandlingerne begynder i næste uge. Når de til enighed, vil slagteriarbejderne derefter stemme om sagen.

Danish Crown ønsker ikke at kommentere igangværende forhandlinger, oplyser kommunikationsafdelingen.