¨

Tillidsmand om fyringer: Barsk besked at få

Foto: TV ØST

Fredagens melding om, at 280 ansatte på Danish Crown slagteriet i Ringsted skal fyres, kommer bag på tillidsmand Torben Lyngsø.

Det ryster de ansatte på Danish Crown i Ringsted, at ledelsen fredag har meldt ud, at 280 personer skal fyres. Fyringerne sker, fordi produktionen af slagtesvin i flere år er faldet markant, og derfor har bestyrelsen fredag indstillet, at en væsentlig del af slagte-kapaciteten på slagteriet i Ringsted nedlægges hen over sommeren 2015.

Udmeldingen ryster tillidsmand Torben Lyngsø.

- Jeg er chokeret og rystet, og jeg er ked af det på mine kollegers vegne. Det er virkelig en barsk besked at få, Torben Lyngsø.

Den chokede melding deles af Preben Nielsen fra Slagelse.

- Jeg er meget ked af den nyhed. Jeg synes hele tiden, at vi har fået at vide, at der var en god økonomi. Så for mig var det lidt af et chok, siger Preben Nielsen.

Stemte nej til kontroversiel redningsplan

I september 2013 stemte 60 procent af omkring 6000 medarbejdere i hele slagterkoncernen Danish Crown nej til at gå ned i løn. Et forslag udarbejdet af tillidsmænd og slagteriledelse lød ellers på, at de med en ny lønaftale i fremtiden ville være rustet bedre mod fyringer og slagterilukninger.

Læs også: Slagteriansatte i Danish Crown nedstemmer ny lønaftale

Den nye lønaftale ville betyde, at de ansatte i Danish Crown skulle afgive 6,4 procent af bruttolønnen i 2014. Derefter skulle satsen nedtrappes til 4,7 procent i 2015, 3,2 procent i 2016 og 1,8 procent i 2017. I praksis ville hver medarbejder skulle af med 1000 kroner om måneden efter skat, men det sagde hovedparten af de ansatte altså nej til.

Læs også: Danish Crown boss klar til at skære i egen millionløn

Aftalen skulle også omfatte ledelsen, og der blev lagt op til, at den kunne redde 1000 job på sigt. Til gengæld for lønnedgangen lovede ledelsen nemlig, at den ikke ville nedlægge stillinger i de næste 4 år.

00:51 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App