Tillidsmand frygter at Danish Crown-ansatte bliver stemplet

Tillidsmand på Danish Crown ærgrer sig over flere henvendelser om medarbejdere, der bryder selvisolation. Men han frygter, at de lovlydige stemples.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at der er en lille andel af dem, der har fået beskrevet, hvordan man skal forholde sig, at de ikke har forstået budskabet.

Sådan siger Jan Bruno Christensen, der er tillidsrepræsentant på Danish Crown i Ringsted. Lørdag meldte slagteriet ud, at Jan Bruno Christensen og hans kollegaer skulle i selvisolation i en uge fra mandag.

Men det er tilsyneladende ikke alle medarbejdere, der har formået at overholde det. Danish Crown oplyser således, at de har fået omkring 20 henvendelser om medarbejdere, der angiveligt har brudt deres selvisolation.

- Vi har fået nogle opringninger og enkelte mails, fortæller pressechef Jens Hansen.

Blandt andet har to udlejere af selvisolationsfaciliteter i Ringsted kontaktet ham med mistanke om, at de logerende medarbejdere ikke overholdt deres karantæne.

De fleste kan finde ud af det

Mens Jan Bruno Christensen ærgrer sig over, at det tyder på, at ikke alle hans kollegaer kan holde sig hjemme, så frygter han samtidigt, at det går ud over de resterende medarbejdere.

- Jeg vil gætte på, at 98-99 % sagtens kan finde ud af det. Den store andel, der godt kan finde ud af det, de bliver jo stemplet, og det er sgu ikke fair, lyder det fra tillidsrepræsentanten.

quote Den store andel, der godt kan finde ud af det, de bliver jo stemplet, og det er sgu ikke fair

Jan Bruno Christensen, tillidsrepræsentant, Danish Crown Ringsted

Siden han selv gik i selvisolation mandag, har Jan Bruno Christensen fået mange henvendelser fra kollegaer med tvivlsspørgsmål til, hvad de egentlig må foretage sig i isolationen.

Har reglerne ikke været tydelige nok?

- Der er lavet rigtigt mange fejl også fra ledelsens side. Man har nok ikke sendt de vejledninger ud i god tid. Men omvendt, de er jo kommet ud nu, så overhold dem nu.

Tror du, de lytter, de her personer?

- Jeg håber, man kan få fat i de personer, som ikke har forstået budskabet og så gøre, hvad der rent faktisk er skrevet i de vejledninger, der er sendt ud. Et eller andet sted tænker jeg også; brug nu jeres sunde fornuft,  lyder opfordringen fra tillidsrepræsentanten til sine kollegaer.

Ingen sanktioner

Danish Crown har reageret på alle de henvendelser, de har fået, fortæller pressechef Jens Hansen. I de tilfælde, hvor de har kunnet identificere medarbejderen, har de taget kontakt og taget en snak om at overholde reglerne. Mere kan de ikke som arbejdsgiver gøre, lyder det.

- Vi har jo ikke dokumentation for, at nogen har brudt det her. Vi har reageret ved at tage fat i folk og minde dem om, hvordan det er. Så det er jo ikke noget, der kan få ansættelsesmæssige konsekvenser, fordi helt grundlæggende har vi ikke nogle beviser. Og stadig i det tilfælde, vil det jo nok være tvivlsomt, om vi har hjemmel til at skride ind, siger pressechefen.

 
  Foto: TV 2 Nyhederne

Heller ikke fra kommunalt hold kan de gøre meget andet end at oplyse, fortæller borgmester i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten (V). Kommunen har hjulpet med at finde isolationsmuligheder til de medarbejdere, der ikke kan isolere sig i eget hjem.

- Vi gør for eksempel det, at vi sammen med politiet besøger nogle af de adresser, hvor vi ved, der bor mange, for at orientere om, hvad det betyder at være i selvisolation. Og jeg tror jo sådan set, at langt, langt de fleste godt kan forstå det her. Men dem, der ikke kan eller vil forstå det her, dem findes der ingen virkemidler over for, siger han.

Politiet oplyser desuden, at de er i tæt dialog med Ringsted Kommune og øvrige myndigheder, og at de løbende laver tilsyn på steder, som kommunen har udpeget som steder, hvor der kan være smitte.