¨

Til kamp mod tomme butikker

Foto: TV ØST

En række butikker står tomme i Ringsted midtby Nu vil kommunen undersøge detailhandlen i byen til bunds.

Det er Ringsted Kommune, der har besluttet at udarbejde en analyse af detailhandlen i kommunen. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Ringsted har en stærk position med Ringsted Outlet, RingStedet og midtbyen, men det er jo også klart for enhver, at en række butikker har stået tomme i midtbyen, og at en del handel nu foregår i centerområderne, siger borgmester Henrik Hvidesten (V) til Dagbladet.

Konsulenter fra analysefirmaet, ICP skal blandt andet ud i byens nuværende butikker og spørge, om ejerne har gode råd til, hvordan man får varer og kunder tilbage i byens tomme butikslokaler.

Hos Ringsted Handelstandsforening lyder et af rådene, at kommunen bør sørge for, at bilisterne nemt kan komme rundt i byen.

- At vi får åbnet midtbyen. For der er forlydender om, at nogle veje skal ensrettes, og det synes jeg er en rigtig dårlig idé, siger Annette jensen, som er næstformand i Ringsted Handelsstandsforening til TV ØST.

Ifølge Dagbladet Ringsted er det kun fire år siden, Ringsted Kommune sidst undersøgte detailhandelen som led i kommuneplanen.

Her blev resultatet - til nogles utilfredshed - at dagligvarebutikker rykkede ud af midtbyen.

02:03 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App