Tiden er med urmagerfaget

Interessen for urmagerfaget er steget i en grad, så der meldes om ventelister til det 4 år lange studie i finmekanik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kostbare mekaniske ure har forlængst fundet vej til håndledet hos de rige og de kendte - og nu synes trenden at brede sig. Urmagerne melder om stigende salg af mekaniske ure og det har også stimuleret intereseren for et af Danmarks mindste håndværksfag.

Det fortæller P4 Sjælland

Landets eneste urmager-uddannelse, ZBC i Ringsted, melder således om rekordtilmelding på studiet.

Ure er blevet modetrend

ZBC i Ringsted har netop optaget 25 elever, der kan se frem til 4 års studier i finmekanik. Interessen for faget er så stor, at der ligefrem meldes om ventelister.

- Tiden står aldrig stille i urmagerbranchen. De mekaniske ure skal jo serviceres, og det er her vi kommer ind i billedet, siger uddannelsesleder på urmager-uddannelsen, Klaus Helstrand.

Direktør i urmager- og guldsmedebranchen, Trine Thorning, glæder sig over at de unge finder vej til urmager-studiet.

- Finanskrisen var hård ved branchen, og vi har måske haft en lidt støvet klang, men i takt med at urene er blevet en modetrend, har det også stimuleret interessen hos de unge. Det er glædeligt, siger Trine Thorning til P4 Sjælland

Barndomsminder booster

Vurderingsekspert ved Bruun Rasmussen auktioner, Kristian Haagen er landets førende ekspert ud i mekaniske ure og har et godt bud på tendensen.

- Vi synes jo, at dengang vi selv var børn, der skinnede solen altid, og vi fik pandekager 3 gange dagligt. Og de ting, der hørte vores barndom til, det er også ting, vi køber i dag, og det er blandt andet de mekaniske ure, siger Kristian Haagen.

Urmagerfaget er et af Danmarks mindste håndværksfag. Jobmulighederne er lovende efter endt uddannelse, og hvert år får en del af de nyuddannede urmagere job hos de store urfabrikanter i enten Tyskland eller Schweiz eller på servicecentre i USA.