Teknikere undersøger kirkegård for spor i drabssag

Politiets teknikere undersøger onsdag eftermiddag kirkegården i Sneslev for spor, efter en person tidligere på dagen blev fundet død under mystiske omstændigheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kirkekontoret, kirkegården og døren til Sneslev Kirke bliver i disse timer grundigt undersøgt af politiets eksperter, efter en kvinde tidligere på dagen blev fundet død i kirkekontoret ved Sneslev Kirke i Sneslev mellem Haslev og Ringsted.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi er der en række mistænkelige forhold ved dødsfaldet, som de nu efterforsker som et drab.

- Politiets teknikere gennemgår lige nu metodisk kirkegården, døren til kirken og især kirkekontoret, hvor kvinden tidligere på dagen blev fundet. De har samtidig haft en drone oppe for at affotografere området, fortæller TV ØSTs rapporter Tine Rock, der befinder sig ved kirken.

Tine Rock fortæller, at naboerne til kirken i dag er blevet afhørt af politiet, ligesom alle menighedsrådsmedlemmer er blevet ringet op af formanden for menighedsrådet og orienteret om dødsfaldet.

Ikke sikre på, om det er drab

Politiet kan endnu ikke sige, om der er tale om et drab, men har valgt at starte en stor efterforskning, som senere kan drosles ned, hvis det viser sig, at der ikke ligger en forbrydelse bag dødsfaldet.

- Lige nu er den afdøde ved at blive undersøgt af en retsmediciner, og vores teknikere arbejder på at finde spor i området, fortæller Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

Først når eksperterne har afsluttet deres undersøgelser vil politiet kunne afgøre, om der vitterligt er tale om et drab.

Ifølge TV ØSTs oplysninger befinder den afdøde sig stadig i kirkekontoret, mens teknikerne og retsmedicineren arbejder.

Kan ikke sige noget om offeret

Politiet oplyser, at de endnu ikke kan sige noget om den afdøde, da de vil være 100 procent sikre på hvem det er, før de melder noget ud.

- Det er noget, som de tekniske undersøgelser skal afklare. Men vi kommer sandsynligvis ikke uden om, at en pårørende skal have identificeret kvinden, før vi kan melde noget ud, siger Martin Bjerregaard.

Han oplyser, at drabet efter alt at dømme er sket i løbet af tirsdagen.

- Der blev tirsdag morgen opdaget et indbrud i kirken, hvor kirkebøssen var brudt op. Her besøgte politiet kirken som led i efterforskningen af indbruddet. Derfor kan vi med sikkerhed sige, at kvinden først er kommet til stedet efterfølgende, siger Martin Bjerregaard.