Tag afsked ved krematorie-ovnen

I det kommende krematorium i Ringsted, vil der være et rum særlig egnet til, at pårørende kan tage afsked med deres kære.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kommende superkrematorium i Ringsted vil give pårørende mulighed for at følge deres kære helt ind til ovnen. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Vi prøver at imødekomme ønsker i projekteringsfasen, og det, vi hører fra Bispebjerg og udlandet er, at nogle mennesker, især sikher, ønsker at se kisten blive kørt ind i ovnen. Derfor vil vi etablere et rum, hvorfra man kan se ovnene, siger Torben Hjul Andersen, provst i Slagelse provsti og med i arbejdsudvalget bag storkrematoriet, der bliver Danmarks største.

Det særlige rum for pårørende bliver blot én af flere forbedringer, som arbejdsgruppen forsøger at få med i det nye krematorium. Et andet er, at man vil sikre, at pårørende, der følger deres afdøde helt hen til krematoriet, ikke mødes af andre følger eller bedemænd med kister.

- Der vil blive flere indgange i det nye krematorium med en modtagelse for pårørende. Det har somme tider været et problem i de eksisterende syv krematorier, at når et følge er ved at synge en salme, så ankommer endnu en bedemand med en kiste. Det skulle ikke kunne ske her, siger Torben Hjul Andersen til DAGBLADET Ringsted.

Superkrematoriet, der bliver tegnet af Henning Larsen Architects, forventes at skulle håndtere 7600 kremeringer årligt og have fem ovne.