Tåbeligt at flytte arbejdspladser til København

Sådan lyder kommentaren fra 3F og borgmesteren i Ringsted. De forstår ikke, hvorfor Post Danmark lukker Midtsjællands Postcenter og flytter brevsorteringen til hovedstaden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ovenpå udmeldingen fra Post Danmark om at Midtsjællands Postcenter lukker, og Ringsted dermed mister 260 arbejdspladser, stillede flere i byen i dag samme spørgsmål. Hvorfor skal arbejdspladserne suges ud af provinsen og flytte til København?

- Der er andre virksomheder, der kan se pointen i at være i Ringsted, og jeg begriber ikke, hvorfor Post Danmark vælger at gøre det stik modsatte af, hvad andre synes er smart, siger borgmester Niels Ulrich Hermansen.

- Jeg synes, at det er tåbeligt, og komplet åndssvagt. Det gælder også, når man tænker på, at der så kommer til at være mere trafik ind i København, siger formand for 3F Midtsjælland, Tommy Mortensen.

De har begge to svært ved at se, at flytningen af postcentret skulle være en fordel for miljøet.

- Jeg havde opfattelsen af, at man gerne ville holde tung trafik ude af København. Der er miljøzoner og CO2 at tage hensyn til, og derfor fatter jeg ikke den her beslutning, siger Niels Ulrich Hermansen.

Se hvad Post Danmark siger til kritikken i vores nyhedsudsendelse kl. 19.30.