¨

Sydsjællandsk beredskab tæt på realisering

Foto: TV ØST

Et fælles beredskab for kommunerne Ringsted, Næstved, Faxe og Vordingborg er formentlig på vej til området, oplyser netavisen Beredskabsinfo.

Alt tyder på, at Ringsted, Næstved, Faxe og Vordingborg får et fælles beredskab fra den første april i år.

Det skriver netavisen Beredskabsinfo.

Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune, står for den politiske arbejdsgruppe, som har arbejdet med sammenlægningen.

- Vi kommer til at gøre tingene smartere i den nye struktur, og det medfører en lang række fordele og synergieffekter kommunerne imellem, og derfor vil vi gerne i gang allerede i foråret. Et fælles beredskab vil betyde et mere robust beredskab, som kan sættes ind ved større ulykker, ligesom der i endnu højere grad bliver mulighed for at skabe et stærkt fagligt miljø, siger han til netavisen.  

'Business as usual'

Selvom der er tale om forandringer på området, forventer man ikke, at borgerne i det daglige kommer til at mærke noget til sammenlægningen.

- Strukturændringen af beredskaberne sker udelukkende på et organisatorisk niveau og får derfor ingen betydning for borgerne. De vil hverken opleve færre brandmænd, brandstationer eller længere responstid – alt vil være 'business as usual' efter 1. april, siger Flemming Nygaard-Jørgensen, der er beredskabschef i Næstved Kommune.

Sammenlægningen foretages, ifølge netavisen, som en del af aftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL), der omhandler kommunernes økonomi for 2015.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App