¨

Strømafbrydelse lammer fortsat Danish Crown: - Det er drønærgerligt

Dele af produktionen hos Danish Crown i Ringsted er fortsat lammet efter en strømafbrydelse onsdag aften. Foto: TV2 ØST

En strømafbrydelse har betydet, at dele af produktionen på Danish Crowns slagteri i Ringsted har været lammet i to dage.

Onsdag aften blev store dele af Ringsted ramt af en strømafbrydelse. Og det har fortsat lammet dele af produktionen i dag på Danish Crowns slagteri i Ringsted.

Torsag meldte de ud, at de ikke kunne modtage grise, da deres elektroniske udstyr var gået i stykker. De havde nemlig driftsstop.

Skaderne efter strømafbrydelsen betyder, at man fredag må køre på lavt blus i forhold til produktionen. Det fortæller Astrid Gade Nielsen, som er kommunikationsdirektør hos Danish Crown.

Vi har ikke lykkedes med at få det hele til at køre, som vi gerne vil. Men nu har vi weekenden, og så håber vi på mandag, at vi kan starte en normal produktion op igen

Astrid Gade Nielsen, kommunikationsdirektør, Danish Crown

- I dag har vi kørt på det, jeg vil kalde halv kraft. Det vil sige, at man har slagtet nogen grise - ikke fuldt, som man kunne have gjort. Når medarbejderne har gennemført det, er de blevet sendt hjem, så vi har kørt på halv kraft i dag, siger hun og tilføjer:

- Vi har ikke lykkedes med at få det hele til at køre, som vi gerne vil. Men nu har vi weekenden, og så håber vi på mandag, at vi kan starte en normal produktion op igen. 

Kort før klokken 21.00 onsdag aften blev store dele af Ringsted mørklagt på grund af strømafbrydelsen. Først omkring klokken 02.00 kom strømmen tilbage. 

Skulle have slagtet 3000 grise

Normalt skulle slagteriet have slagtet 3000 grise fredag. De har fået nogle af deres maskiner op at køre igen efter strømafbrydelsen.

Men da resten ikke fungerer optimalt, har man kun nået at slagte omkring halvdelen. Det betyder, at resten af grisene må vente i staldene.

- De bliver ikke hentet ude hos landmanden. Så de får et par ekstra dage mere, siger Astrid Gade Nielsen.

Det er da drønærgerligt ikke at kunne arbejde på fuld kraft i to dage nu

Astrid Gade Nielsen, kommunikationsdirektør, Danish Crown

Faldet i produktionsniveauet betyder samtidig, at man fredag har sendt omkring 100 medarbejdere på tidlig weekend, fortæller Astrid Gade Nielsen.

- Det er da drønærgerligt ikke at kunne arbejde på fuld kraft i to dage nu. Vi fik klaret dagen i går så godt, som vi kunne. Og lige sådan i dag med den del af teknikken, der kom til at fungere, har vi forsøgt at klare det på bedst mulige måde. Så det er selvfølgelig ærgerligt, at det her skulle ske, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App