Strid om parkeringspladser i Ringsted

På Vibevej har der i 5 år været gratis parkeringspladser til autocampere. Men nu mener både kommune og Campingrådet, at de skal lukkes ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vibevej 34 ligger i et område med både industri og parcelhuse. Her har Mogens Madsen lavet parkeringsplads til 3 autocampere ved sit hus.

Camping eller parkering

- Vi har ingen faciliteter tilknyttet, ud over at jeg i år har etableret strømstik, så folk kan købe strøm, fortæller han til TV2 ØST.

Men selv om Mogens Madsen holder fast i, at der kun er tale om parkeringspladser, mener Ringsted Kommune, de er ulovlige. Det har en sagsbehandler fra Teknisk Forvaltning ringet og fortalt ham.

- 5 gange blev jeg beskyldt for at drive ulovlig camping. 5 gange måtte jeg forklare, at det intet havde med camping at gøre, siger Mogens Madsen.

Protest mod kommunen

Lars Mathiesen, der bor på Vibevej 42, byggede også parkeringspladser på sin grund for 5 år siden.

De gjorde det begge i protest mod, at Ringsted Kommune droppede planer om at anlægge autocamperpladser i centrum af Ringsted.

- Vi gør jo bare gengæld for alt det, vi oplever nede i Europa. Når vi kommer frem til en by, så ligger der en gratis autocamperplads. Det er det, vi forsøger at indføre her i Ringsted, siger Lars Mathiesen.

Unfair konkurrence

Det er Campingrådet, der har startet hele tvisten.

Rådet har henvendt sig til kommunen, fordi ejeren af en campingplads uden for Ringsted har udtrykt sin utilfredshed med parkeringspladserne på Vibevej.

- Det tager jo brødet lidt fra os andre, som der jo skal betale de her afgifter til det ene og det andet, og skal sørge for, vores tilladelser er på plads, siger Claus Nør Jensen, som ejer Skovly Camping.

- Jeg ville da også gerne gøre det gratis, hvis ikke jeg skulle betale skat og vandafledningsafgifter og sådan noget, siger han til TV2 ØST.

"Vi er ikke konkurrenter"

Men Mogens Madsen og Lars Mathiesen mener slet ikke, de er en konkurrent til campingpladserne.

- Det er jo ikke sådan verden er, fordi hvis ikke autocamperne kunne have holdt her, så havde de holdt på en rasteplads ude ved motorvejen, siger Lars Mathiesen.

Sagen ligger nu hos Ringsted Kommune. Forvaltningen har bedt Mogens Madsen aflevere en redegørelse for, hvor mange, der holder på hans parkeringsplads hvert år.

Formanden for Plan- og Boligudvalget, Torkil Mølgaard har ikke ønsket at kommentere sagen overfor TV2 ØST.