Farlig røg i Ringsted - brand sendte borgere indenfor

Brand og politi har siden klokken 14 onsdag været talstærkt til stede ved en brand i en industribygning i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beredskabsmeddelelse

En voldsom brand har onsdag eftermiddag raseret en industribygning, hvor både Aqua Danmark og Jysk har til huse i Ringsted. Bygningen har adresse på Industriparken 4.

Meldingen om branden indløb klokken 13.53. Vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi sagde efterfølgende til TV2 ØST:

- Der er ingen personskade. Vi ved endnu ikke, hvorfor det brænder. Det er store dele af bygningen, som brænder, og det udvikler sort røg.

quote Det vigtigste er at alle medarbejdere er okay og ude af butikken

Rune Jungberg Pedersen, pressechef i Jysk

Da branden ved 14:30-tiden var på sit højeste, blev der udsendt et varsel til borgere i området om at gå inden døre og lukke døre og vinduer. Dette varsel er ved 19:30-tiden blevet trukket tilbage igen.

- Branden var på højdepunktet ved 14:30-tiden. Derfor valgte vi i samarbejde med politiet at udsende en beredskabsmeddelelse om, at beboere i området skulle gå inden døre og lukke døre og vinduer, siger Henrik Nilsson indsatslederbrand Midt og Sydsjællands Brand og Redning til TV2 ØST og tilføjer:

- Nu er der ikke så meget røg tilbage, derfor er beredskabsmeddelelsen ophævet igen.

Han forklarer, at man ved 19:30-tiden er lykkedes med at stoppe branden i taget.

- Men vi har ildlommer gemt i ydervæggen, som vi prøver at få slukket.

 

Brand opstået udenfor bygningen

48 brandfolk fra fire brandstationer med i alt 14 køretøjer har bistået med slukningsarbejdet.

Ti mand bliver på stedet over natten for at slukke tilbageværende ildreder i bygningen, forklarer Henrik Nilsson.

Tidligere på eftermiddagen gav indsatslederen en forklaring af brandens udvikling:

- Det er en brand, som er opstået udvendigt i forbindelse med noget varmepåvirkning nederst på bygningen på ydervæggen. Der her brand formår at varme et forskallingsbræt op, der ligger på indersiden af den yderste vægbeklædning. Og så starter branden i ydervæggen i butikskomplekset, sagde han

Henrik Nilsson kunne også fortælle, at da brandvæsnet ankommer, er der ikke brand i bygningen.

- Der er ikke brand i butikken, der er ikke brand hos Aqua Danmark – det ligger alt sammen i væggene og tagkonstruktionen.

Taget er styrtet sammen

Men langsomt går det op for beredskabet, at branden i ydervæggen er løbet op i taget.

- Igen er det konstruktions udformning, der er vores udfordring, siger indsatslederen og tilføjer:

- Vi formår ganske enkelt ikke at lukke den her konstruktion op, og slukke den og stoppe branden før, den løber rundt om hjørnerne går i taget og breder sig ned mod jysk.

Politiets teknikere skal i de kommende dage undersøge brandstedet for at finde årsagen. Politiet har ifølge Ritzaus oplysninger ingen mistanke om, at der skulle være foregået noget kriminelt.

Branden har gjort voldsom skade på bygningen, oplyser politiets vagtchef Boye Rasmussen til nyhedsbureauet.

- Den del med Aqua Danmark er totalskadet, og en del af taget er styrtet sammen. Delen med Jysk har også fået voldsomme skader.

Slukningsarbejdet har været så omfattende, at det kommunale redningsberedskab har tilkaldt assistance fra Beredskabsstyrelsen, som er kørt til branden med otte brandfolk, en autosprøjte og en tankvogn.

Operativ chef i Beredskabsstyrelsen, Lars Høg Schou oplyser på Twitter onsdag aften, at Beredskabsstyrelsen Sjælland sender yderligere fire brandfolk til opgaven i Ringsted.

Indehaver af Aqua Danmark Deniz Coskun, lejer sig ind i bygningen på Industriparken 4 i Ringsted. Han fortalte ud på eftermiddagen til TV2 ØST, at branden opstod i deres ende af bygningen.

- Jeg har fået nogle billeder af mine kollegaer, som viser, branden er startet i teknikrummet i tavlen med el og gas. Jeg var ikke selv på kontoret, siger han, men har fået at vide, at branden spredte sig hurtigt.

Flere butikker i flammer

Pressechef i Jysk, Rune Jungberg Pedersen, bekræfter overfor TV2 ØST, at deres butik i Ringsted lige nu står i brand. Hvordan branden er opstået, har han ikke fået bekræftet med sikkerhed.

- Det vigtigste er at alle medarbejdere er okay og ude af butikken, og det har jeg fået bekræftet, at de er, siger han til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet

 
  Foto: René Lind

Foruden branden i Jysk, står også nabobutikken i flammer. I hvilken af de to butikker, branden var brudt ud var i de første timer ikke muligt at få bekræftet.

Anden brand på 11 år

Senest i 2009 raserede en voldsom brand samme bygning i Ringsted. Det gik også den gang ud over Jysk og en anden butik, som havde til huse, der hvor Aqua Danmark bor i dag.

Branden var dengang påsat, hvilket en dengang 20-årig mand stod bag.

 
 

Opdateres.