Stormøde: - Butikkerne dør, hvis vi ikke gør noget nu

Kunderne har droppet de små butikker i Ringsted. Nu vil de have hjælp til at vinde kunder tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der er stor butiksdød, og det får os til at frygte for fremtiden. Vores kunder udebliver fra byen, og vi har ikke den kundestrøm gennem byen, der gør, at butikkerne kan overleve. Og butikkerne dør, hvis vi ikke gør noget nu.

Sådan siger Merete Toftgaard Dreisig, der ejer forretningen Depend i Ringsted.

Hun har mandag aften arrangeret et stort møde i Ringsted, hvor mere end 60 borgere deltager.

Læs også
Ny arkitektbygning på Ringsted Torv
Læs også
Ny arkitektbygning på Ringsted Torv

De vil have mere liv i Ringsteds bymidte, sådan så kunderne får lyst til at køre ind til byen og ikke vælger at køre andre steder hen for at handle.

Merete Toftgaard Dreisig er indehaver af tøjbutikken Depend i Ringsted.
Merete Toftgaard Dreisig er indehaver af tøjbutikken Depend i Ringsted. Foto: Stephan Svingkær - TV2 ØST

- Det, der hæmmer byen mest, er selve trafikken gennem Ringsted. Der er et mærkeligt flow i bilerne, og der er ikke åbnet nok op, så bilerne kan komme ind, og samtidig er det som om, at parkeringsvagterne kun tænker på at udskrive P-bøder, og det jager kunderne ud af byen, siger hun.

Har selv måtte skære ned

Merete Toftgaard Dreisig har selv været nødt til at skære næsten halvdelen af personalet i butikken væk. Nu står hun selv i butikken det meste af tiden. Omsætningen er nemlig faldet - og det er ikke kun på grund af den krise, der har ramt Danmark. Det handler om kommunens valg i bymidten, siger hun.

- Det er rigtig trist, at det er den vej, det går. For pludselig er der bare ikke omsætning nok i butikkerne, siger hun.

Hun mener, at situationen nu er langt værre end under coronaen.

- Der er ingen tvivl om, at folk holder tilbage med pengene - det kan man også mærke ude i Outlettet. Men derude er der fri parkering, og det gør ikke situationen lettere for os, siger hun.

På mødet mandag aften skal der ideer til løsninger på bordet.

Læs også
Ringsted Outlet solgt for 390 millioner kroner
Læs også
Ringsted Outlet solgt for 390 millioner kroner

- Vi skal snakke om, hvordan vi kommer videre, og får mere gang i byen, selvom der er krise, siger hun.

- Hvis vi står sammen om de her ting, så tror jeg, at vi kan nå rigtig langt. Jeg ved også, at der kommer nogle politikere i aften, der vil lytte på os, siger hun.

Butiksdød forude

Mødet mandag aften blev afholdt i pavillonen på torvet i Ringsted - og til mødet mødte så mange op, at der ikke var sidepladser til alle.

Men emnet er også noget, der bekymrer mange. 

Merete Toftgaard Dreisig frygter for udviklingen i de kommende år, hvis udviklingen for eksempel ender udenfor byen, og ikke i bymidten.

- Når en butik lukker, så går det ud over dem, der er tilbage. Og vi oplever, at det, at Ringsted Kommune gør i øjeblikket, er, at de bygger mange ting udenfor byen. Det er som om, at de prøver at få alle kunderne til at blive uden for byen. Vi skal have flere ind til vores bymidte, og lokke flere kunder til, siger hun.

Læs også
Lokalt bryggeri kåret som årets bedste
Læs også
Lokalt bryggeri kåret som årets bedste

Hun mener, at Ringsted Kommune ved at plante blomster på torvet eller for eksempel lave jazz-arrangementer på torvet kan få flere til at komme ind til byen. Samtidig mener hun, at længere og mere ensartede parkeringsregler i byen vil gøre det lettere for kunderne.

- Det ene sted må man for eksempel holde en time, i sidegaden to timer. og der skrives bøder ud, så det er hul i hovedet. Vi burde have tre-fire timers parkering i byen, og regler, der var ens overalt. Det tror jeg ville gavne bymidten, siger hun.