¨

Storm på Ringsteds lejeboliger

Foto: TV ØST

Flere og flere borgere skriver sig op til lejeboliger i Ringsted Kommune. Det viser en rundspørge blandt kommunens boligselskaber, skriver DAGBLADET Ringsted.

Hos Boligselskabet Sjælland har man i første halvår af 2012 fået flere opskrivninger til lejeboliger i Ringsted Kommune end i hele 2011. Faktisk ligger Ringsted Kommune næsten fem gange så højt som gennemsnittet på Sjælland.

- Der er i første halvår af 2012 i forhold til året før sket en stigning på 101 procent i Ringsted, mod at vi generelt har oplevet en stigning på 22 procent på Sjælland, siger Morten Lykkeberg, kommunikationsmedarbejder i Boligselskabet Sjælland, til DAGBLADET Ringsted.

Tør og kan ikke købe
De store procentvise stigninger på lejeboligområdet kan skyldes store problemer på andre dele af boligområdet - især med ejerboligerne - ifølge lektor på CBS og ekspert i boligøkonomi Jens Lunde.

- Desuden er der mange mennesker, som ikke tør investere i ejendom lige nu og rigtig mange, som ikke kan få lån til at købe, siger Jens Lunde.

Tæt på hovedstadsområdet
At Ringsted Kommune ligger langt over regionens gennemsnit, hvad angår antallet af opskrivninger til lejeboliger har han også en forklaring på:

- Ringsted ligger på kanten til hovedstadsområdet, og det er her, de største udsving på boligmarkedet generelt ligger, siger Jens Lunde til DAGBLADET Ringsted.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App