Storbrand i Ringsted dagen derpå: - Alt er væk

En brand raserede en industribygning. To butikker blev ramt, hvor indehaveren af den ene nu overvejer at flytte for hurtigt at komme i gang igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Alt er væk. Der er simpelthen ikke noget tilbage.

quote Det var en helt ny butik, som vi åbnede for blot to måneder siden. Borgmesteren var der for at indvie den.

Deniz Cozkun, indehaver, Aqua Danmark

Så kort kan det forklares, hvordan der ser ud i Aqua Danmarks butik på Industriparken 4B i Ringsted dagen efter, at en kraftig brand opslugte både butik og varelager samt den tilstødende Jysk-butik.

Det er indehaver, Deniz Cozkun, der gør status på den brand, der ved første øjekast ikke lignede noget, der i løbet af aftenen og eftermiddagen ville forvandle udstillingen af VVS-udstyr i alskens afskygninger til sod og aske.

- Vi er selvfølglig kede af, at vi ikke kan sælge badeværelser og blødgøringsanlæg i vores showroom i butikken.

Artiklen fortsætter under billedet

Dagen derpå er bygningen, hvor Aqua Danmark bor til leje, stærkt medtaget.
Dagen derpå er bygningen, hvor Aqua Danmark bor til leje, stærkt medtaget. Foto: Privat

Derfor har Deniz Cozkun, hvis butik bor til leje i de nu brændte lokaler, allerede i dag været i gang med at se på nyt lejemål.

- Udlejer skal nu vurdere, om de vil genetablere bygningen, eller om de vil frigive lejekontrakter, siger han.

Og for hver dag, der går, taber Deniz Cozkun omkring 20.000 kroner fra salg, der nu ikke længere er i butikken. En dog lille del af den samlede forretning, men et nystartet område af virksomheden, der helst skal op at køre så hurtigt som muligt igen, forklarer han.

- Aqua Danmark er todelt. Vi har vandbehandlingsdelen med blødgøring til kalkfrit hjem, som sælges til professionelle fagfolk. Og så er der vores butik med primært badeværelser, som folk kommer og får tegnet. Det var en helt ny butik, som vi åbnede for blot to måneder siden. Borgmesteren var der for at indvie den.

Heldigvis har Aqua Danmark en forsikring, som dækker tab på både driften i butikken og varelageret. Derudover kan leverancerne til professionelle genoptages allerede fra næste uge.

- Vores vandbehandlingsdel er mere eller mindre kørende igen. Vi arbejder med tyske producenter, hvor vi kan hente varer fra dag til dag.

Deniz Cozkun var ikke selv til stede i butikken, da branden blev opdaget. Han blev dog ringet op af sine medarbejdere, der også sendte nogle billeder. Ingen personer kom til skade.

Artiklen fortsætter under billedet

Da branden var på sit højeste kæmpede 48 brandfolk mod flammerne.
Da branden var på sit højeste kæmpede 48 brandfolk mod flammerne. Foto: Privat

Undersøgelser tyder ikke på en påsat brand

Hos Jysk, der lå i den anden ende af bygningen, er lageret helt udbrændt, mens selve butikken ikke er brændt, men hæmmet af, at der har været en del røg derinde.

Virksomheden er i gang med at finde ud af, hvor mange af produkterne der stadig kan sælges, fortæller kommunikationsdirektør Rune Jungberg Pedersen.

- Branden koster rigtig mange penge for os, og det er en omkostning oveni den omkostning, vi har med coronavirussen. Men det vigtigste for os er, at ingen af vores ansatte kom til skade.

Rune Jungberg Pedersen oplyser, at også Jysk kigger efter nye lokaler i Ringsted.

Torsdag undersøger politiets brandefterforskere fortsat stedet.

Det er ikke første gang, at der er brand på Industrivej 4. Tilbage i 2009 brændte en T-Hansen butik ned til grunden, mens samme Jysk også blev hærget af branden. Dengang fandt politiet to dunke med brandbar væske på stedet og dømte to år senere en mand for ildspåsættelse. 

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i dag, at de foreløbige undersøgelser ikke peger i retning af, at onsdagens brand er påsat.