¨

Stor svindelsag skal begynde forfra

Foto: TV ØST

Dommer i Ringsted falder for aldersgrænsen. Sag om svindel over for kommunen skal derfor begynde forfra.

En stor straffesag mod en tidligere kommunal chef i Ringsted skal nu overtages af en ny dommer.

Sagens hidtidige dommer, Flemming Jørgensen, har opgivet at føre sagen til ende.

- Det er uheldigt, siger han.

Han og de to domsmænd har ellers hørt samtlige 55 vidner i retssagen, og nu mangler kun en sidste revisionsrapport og afhøring af den tiltalte chef. Men dommeren fylder snart 70 år og falder dermed for aldersgrænsen. Domstolsstyrelsen vil ikke lade Flemming Jørgensen gøre sagen færdig som fuldmægtig.

- Det er jeg meget ked af, for jeg mente, at jeg kom med et godt tilbud, siger Jørgensen om styrelsens afgørelse.

Hovedpersonen, en kvinde på 47 år, er tiltalt for mandatsvig for cirka 6,7 millioner kroner. Det første retsmøde blev holdt i april sidste år, og 55 vidner blev afhørt frem til juni. Derefter erklærede kvindens forsvarer, Michael Juul Eriksen, at hans klient nu ville sig afhøre.

Samtidig bad forsvareren om en såkaldt tilllægsrevision af en række dokumenter fra Ringsted Kommune. Rapporten er først klar senere på måneden, og nu giver dommeren fortabt. Ganske vist pensioneres Flemming Jørgensen først med udgangen af februar, men advokat Michael Juul Eriksen har for længst sagt, at han ikke er i stand til at deltage i retsmøder i februar.

- Der er tale om forskellige uheldige omstændigheder, konkluderer dommer Jørgensen  om årsagen til miseren. Nu skal retspræsidenten i Roskilde udpege en ny dommer.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App