¨

Stor skatterazzia på Danish Crown

Foto: TV ØST

Skat fik hjælp fra færdselspolitiet, da de tirsdag gennemførte en stor skatterazzia på Danish Crown i Ringsted.

20 medarbejdere fra SKAT og færdselspolitiet kontrollerede tirsdag Danish Crown i Ringsted, der har mange udenlandske medarbejdere ansat. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Virksomheden og Skat har ifølge specialkonsulent i Skat, Christina Halou, haft et godt samarbejde gennem de sidste år, hvor Danish Crown har gjort en del for at oplyse medarbejderne om skattereglerne. Blandt andet er der for nylig lagt informationspjecer om registreringsafgifter i kuverten med lønsedler, og det var netop dette budskab, som Skat tirsdag fulgte op på.

Når man bor og arbejder i Danmark, skal bilen inden 14 dage efter ankomst registreres om til danske nummerplader. Skat har i længere tid holdt øje med trafikken i området. Mange store, dyre biler på udenlandske nummerplader er kørt til og fra Danish Crown, og det er blevet til cirka 1000 observationer fordelt på cirka 250 biler på udenlandske plader.

- Selvfølgelig er der flere, som hævder, at de lige er kommet til Danmark, men vi har jo vores observationer og kan hurtigt modbevise sådanne påstande. Desuden har vi adgang til vores it-systemer fra vores biler, så vi med det samme kan tjekke, om de eksempelvis har en køretilladelse. Men vi er jo ikke de eneste med it-udstyret i orden, for sms'erne fløj vist gennem luften med advarsler om, at politiet og Skat lå på lur, for der blev hurtigt stille i gaden. En kontakt i virksomheden fortalte mig, at ejerne af de udenlandske køretøjer sad i kantinen og ventede på, at vi forsvandt, siger Christina Harlou til DAGBLADET Ringsted.

Da Skat og politiet forlod stedet, gik der ikke mange minutter, før de udenlandske biler også gjorde det, men de blev hurtigt standset af politi og Skat.

I alt blev 63 biler stoppet, og fire blev beslaglagt. Yderligere fire biler vil blive beslaglagt, når politiet støder på dem ude i trafikken.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App