Stjerneadvokat risikerer selvmål

Advokat Michael Juul Eriksen risikerer at blive afbeskikket som forsvarer for den svindeltiltalte, tidligere servicechef i Ringsted Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han stiller spørgsmålstegn ved dommerens høje alder, når sagen skal for retten igen næste år. Retten stiller spørgsmålstegn ved, om han har tid nok til at forsvare den 47-årige kvinde, hvis sagen skal gå om for en helt ny dommer. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Dommer Flemming Jørgensen skulle sankthansaften i retten i Ringsted have afsagt dom i sagen mod servicechefen, hendes to medtiltalte sønner og en veninde. Men efter 20 retsmøder med afhøring af over 50 vidner fik netop Michael Juul Eriksen udskudt sagen for at få tid til en supplerende revisionsrapport. Nu er sagen berammet til genoptagelse over fem dage i marts.

Til den tid vil Flemming Jørgensen være for gammel til at være dommer, men kan ifølge Domstolsstyrelsen fortsætte som dommerfuldmægtig, for de har ingen aldersgrænser.

Den rumsteren rundt med titlerne har Michael Juul Eriksen klaget over til Domstolsstyrelsen og Retten i Roskilde. Får han på den måde vippet dommeren af pinden, vil det betyde, at sagen skal berammes helt forfra med en snes nye retsdage og afhøring af alle 55 vidner igen.

- Skal sagen køre om igen med en ny dommer, vil det være naturligt at benytte anledningen til at vurdere, om advokat Michael Juul Eriksen kan fortsætte som forsvarer. Han har hele vejen overholdt alle regler. Der er intet galt der. Men han påtager sig utroligt mange store sager, så man må overveje, om han har den fornødne tid til at fuldende sagen, hvis den skal gå om, siger dommer Flemming Jørgensen.

Til DAGBLADET Ringsted siger Michael Juul Eriksen, at han han kan finde den fornødne tid til at forblive servicechefens forsvarer.