Spritbilist snuppet med bagagerummet proppet med culottesteg

Det startede med, at manden kørte over for rødt lys i påvirket tilstand, men politiet fandt senere større mængder af hummer og culottesteg i bilen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag aften klokken 19.40 bemærkede færdselspolitiet en bilist køre over for rødt nær Ringsted. Det skulle dog vise sig, at manden havde andet på samvittigheden.

For da politiet stoppede den 36-årige mand fra Nakskov, var han lettere spirituspåvirket. Derfor blev han anholdt og taget med på stationen til en blodprøve, mens resten af passagererne kunne forlade stedet.

Manden havde ikke noget kørekort, da han var blevet frakendt retten til at køre bil, men det skulle vise sig, at være den mindste hovedpine hos betjentene.

Særpræget fund i bagagerummet

De måtte nemlig tilbage til mandens bil for at fjerne den, da den stod placeret til fare for trafikken. Her gjorde de et nærmest makabert fund i bagagerummet.

Det var ikke som i Hollywood film, hvor man finder en kidnappet person bagbundet. Derimod var det meget dansk. I bagagerummet lå nemlig 35 culottestege – og et TV.

Nysgerrige på, hvad bilen ellers rummer undersøgte politiet kabinen. Her gjorde de endnu en fødevareopdagelse. Der lå nemlig tre poser frosne hummere opbevaret.

To personer blev anholdt

På det her tidspunkt var manden blevet løsladt. Men eftersom politiet fandt det en smule mistænkeligt, at der lå for 7.000 kroner kød og et TV i bilen, der i øvrigt tilhørte en af passagerene, så blev spritbilisten anholdt igen.

Ejeren af bilen, en 37-årig kvinde fra Nakskov, blev også anholdt. Begge to er mistænkt for tyveri og sigtet for samme. Ingen af dem kunne dog komme med en forklaring på, hvordan hummere og culottestege havnede i kvindens bil.

De to personer er fortsat i politiets varetægt, mens politiet undersøger, om kødet, ifølge mærkater på varerne, måske stammer fra (butiks)tyveri i Roskilde-området.

Når efterforskningen er afsluttet, vil politiets jurister formentlig fremstille de to anholdte i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling som mistænkte i denne sag, samt øvrige verserende sager om berigelseskriminalitet i andre politikredse.