¨

Sprængte krysantemumbombe i jobcenter

Foto: TV ØST

Politiet leder efter gerningsmænd, der i nat sprængte en krysantemumbombe i jobcenteret i Ringsted.

Et kraftigt stykke ulovligt fyrværkeri raserede natten til onsdag et kontor hos Ringsted Jobcenter, og startede en mindre brand.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV ØST.

- Gerningsmændene har knust en rude og smidt bomben ind på kontoret, hvor den så er gået af, siger vagtchef Thomas Jørgensen.

Luftbombe skabte ravage

Der var tale om en såkaldt krysantemumbombe – et kraftigt og meget farligt stykke fyrværkeri, der kun er tilladt at bruge af professionelle fyrværkere. Bomberne betegnes også som luftbomber, da de er beregnet til at blive skudt op i stor højde, før de eksploderer. Navnet kommer af den helt særlige form, som nogle af bomberne skaber på himlen.

Ifølge vagtchef Thomas Jørgensen var der tale om en meget kraftig eksplosion.

- Der er sket en del ravage i rummet, og bomben var da også så kraftig, at der blev fundet dele af den på et tilstødende kontor, fortæller han. Her er også fundet rester af mærkater fra bomben, som nu indgår i det videre opklaringsarbejde.

Hærværk langt ud over drengestreger

Eksplosionen er sket omkring klokken halv et i nat, og vagtchefen betegner hændelsen som hærværk, der ligger langt ud over noget, som man forstår ved drengestreger.

Ifølge indsatsleder fra Ringsted Brand og Redning, Henrik Nilsson, så var det især eksplosionen, der skabte skader.

- Der var mærker fra sprængstykker i loftet, på murene og på vinduerne. Men generelt, så er de sluppet billigt. Branden var hurtigt slukket, og selvom der er en del sodskader, så kan det nok fikses med grundig rengøring, siger han til TV ØST.

Han siger dog, at en håndværker nok skal se nærmere på loftet, ligesom chokbølgen efter eksplosionen også har givet skader på lamperne i rummet.

Efterlyser vidner

Et vidne har efter eksplosionen set fem sortklædte mennesker løbe fra stedet i retning af den gamle kaserne. Dem vil politiet nu mægtig gerne tale med. De har dog indtil videre ikke noget signalement af mændene.

Har du oplysninger i forbindelse til sagen, så kontakt politiet på telefon 1-1-4.

00:26 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App