Sporvogn skal fragte handlende rundt i Ringsted

I silende regn og en smule uvejr blev Ringsteds nyeste service til de handlende lørdag officielt indviet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremover kan de handlende blive fragtet fra midtbyen og ud til byens store Outlet-Center i det, kommunen kalder en sporvogn. Hver lørdag kommer den nye vogn til at samle kunder op flere steder i byen og med afgange flere gange i timen.

-   Jeg tror på, at vognen vil være med til at binde byen endnu bedre sammen. Lige fra torvet og ud til Outlet-Centret i den anden ende af byen både for turister, men også for borgere, som skal have sig en lille oplevelse, siger borgmester Henrik Hvidesten (V), der officielt indviede den nye vogn med champagne og navnet ”Valdemar”, der blev afsløret lørdag formiddag.

Ringsted Outlet har for alvor vind i sejlene. Hele tiden kommer nye butikker til og området har omkring halvanden million besøgende om året. I midtbyen i Ringsted ser det noget anderledes ud, hvor de lokale har kæmpet mod butiksdød og hvor der tilbage i februar stod flere tomme forretningslokaler. De forretningsdrivende frygter dog ikke, at den nye transport til Outlet-Centret kommer til at tømme midtbyen for kunder.

 -  Der kommer jo rigtigt mange besøgende til Outlet-Centret og transporten kan forhåbentligt få nogen af dem ind til midtbyen, så jeg er 100 procent positiv og meget glad, siger Lis Dahl, der ejer helsekostforretningen Natur & Trivsel i byen.

Samme melding lyder fra Ringsted Handelsstandsforening.

-  Jeg tror godt, det kan gøre en forskel for de handlende, der kommer lang vejs fra og holder ind i Outlet-Centret og som så ser en sporvogn og hopper på den. Så kommer de jo ind til midtbyen og handler i butikkerne derinde, siger formand Steffen Nielsen.

Det er Ringsted Kommune, der gennem et samarbejde med byens erhvervs og handelsliv har finansieret den nye vogn, som kommer til at blive drevet af frivillige.